anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego u kupującego pisze że zakup przy kwocie 45 zł przesyłka za darmo a potem nagle chcą kasować

Client:51133736
#1 Nowicjusz

Witam wkurzające jest to że piszę przy zakupie udanego sprzedawcy jeśli się zakupi towar powyżej 45 zł przesyłka za darmo w jednej paczce a gdy tak zrobiłam doliczono mi 10 zł za przesyłkę mimo że zapłaciłam 59 zł doliczono mi 10 zł za przesyłkę która powinna być za darmo a sprzedawca nie odpowiada czy to jest oszustwo?

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

Client:35386082
#16 Inspirator

Ta darmowa przesyłka to miał być smart czy oferta sprzedawcy?

Jeżeli smart to wybrałaś płatną dostawę, dlatego Allegro policzyło Ci za dostawę.
Jeżeli oferta sprzedawcy to go zapytaj go dlaczego Allegro doliczyło za dostawę. Może były warunki dodatkowe, których Twój zakup nie spełniał., albo ma źle ustawiony cennik i o tym nie wie.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Może nie wszystkie przedmioty miały wysyłkę smart. A wtedy to już zależy od ustawień danych ofert. Niektórzy sprzedawcy z różnych względów mają część towarów w smarcie, a część nie. Jeśli coś było bez to możliwe, że dlatego za jedną wysyłkę skasowało. 

Co nie zmienia faktu, że nikt Cię nie oszukał. Cena, również ta za wysyłkę była widoczna przy zakupie, sam/sama ja potwierdziłeś/aś. 

Do tego chyba regulaminu smarta przed zakupem ktoś nie przeczytał. Nic nie musi być za darmo. Może być jak sprzedawca to udostępni, a potem jeszcze ścierpi takie drobne szczegóły jak: dziwni kurierzy wiecznie niemieszczący się w terminach czy jakichkolwiek standardach obsługi, 30% zwrotów z najdziwniejszych powodów oraz oczywiście dopłaty do smarta ( bo przecież kurier za darmo paczki nie dostarczy... Nie zapominając o negatywach/dyskusjach i wysokim poziomie stresu po codziennych tłumaczeniu klientom, że no niestety za kurierem z pejczem latać nie mogą, a nawet nie zadzwonią, bo Allegro daje im inny numer etykiety niż ma firma kurierska lub że miniprzesyłka chodzi wolniej niż paczka z Chin drogą lądową mimo dziwnych zielonych komunikatów od Allegro...

A to, że sprzedawca nie odpowiada to chyba jest naturalne - jest SOBOTA. Czyli większe firmy NIE PRACUJĄ. Odpisze to Ci mała działalność zasuwająca 24/7, a nie duża firma...

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

1 - nie ma nic za darmo. Żaden przewoźnik nie będzie woził milionów paczek „za darmo”. 

2 - oszustwem byłaby sytuacja w której na podsumowaniu zamówienia pokazałoby Ci X zł a przy potwierdzaniu płatności Y zł

3 - widziałaś cenę za towar + dostawę i ją zaakceptowałaś kupując i płacąc 

4 - przyczyn opisanej sytuacji może być wiele. Żadna z nich nie będzie „winą sprzedającego” 

oznacz moderatorów