Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
przestrzegam wszystkich przed zakupami z [edycja] sklep nie jest godny polecenia moja złożona reklamacja zakończyła bieg w Polsce i UOKiK i zostałem przekierowany zgodnie z pismem :
" Mazowiecki Wojewódzki Inspektor Inspekcji Handlowej informuje, że z informacji zawartych
w załączonej do Pana e-maila faktury wynika, że sprzedawca [edycja] ma zarejestrowaną
działalność w Holandii. Do kompetencji Inspekcji Handlowej należy rozwiązywanie sporów
konsumenckich między konsumentem mającym miejsce zamieszkania na terytorium Rzeczypospolitej
Polskiej lub innego niż Rzeczypospolita Polska państwa członkowskiego Unii Europejskiej a
przedsiębiorcą mającym siedzibę na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej1
.
W przedstawionej przez Pana sytuacji może Pan skorzystać z pomocy Europejskiego Centrum
Konsumenckiego w Polsce (ECK Polska)."
dlaczego allegro pozwala na taką praktykę aby sprzedawca sprzedawał na polskim portalu a faktury wystawiał na adres Holenderski??????
Niestety nie ma żadnego nr telefonu aby o tym porozmawiać z Allegro, w związku z tym pozwoliłem sobie na taką informację.
pozdrawiam
Dlatego że Polska jest członkiem Unii Europejskiej, a na jej terenie obowiązuje pełna swoboda w zakresie handlu (są oczywiście ustawowe wyjątki).