anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Domagam się usunięcia firmy kurierskiej DHL z dostępnych firm dostawy na allegro

jeycy
#8 Zapaleniec#

Kurierowi DHL pracuje nie uczciwie, paczki nie dostarczają, trafić do infolinii nie możliwe i otrzymać paczkę też. Takimi sprawami ta firma zepsuje wszystkie wysiłki fajnego serwisu Allegro być najlepszym w świecie. 

Wszystkie nagrania co stało mam i czekam ze strony Allegro kontakt na udostępnianie tego.

oznacz moderatorów
17 ODPOWIEDZI 17

xyz96
#21 Demiurg#

@jeycy Nie znasz swoich praw. Za wszystkich kurierów, których udostępnia w aukcji sprzedawca, odpowiada przed Tobą ten sprzedawca, więc to jemu powinieneś składać reklamację, a nie szarpać się z kurierami. Kurierzy to podwykonawcy sprzedającego - ze sprzedającym zawierasz umowę na zakup i dostarczenie towaru. 

oznacz moderatorów

jeycy
#8 Zapaleniec#

super! dziękuje! teraz na tę sprawę zobaczę z innego boku

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@jeycy Rozumiem, że masz przykre doświadczenia związane z pracą kurierów DHL, jednak trudno mi się do tego odnieść, ponieważ na Twoim koncie nie ma żadnego zakupu z formą dostawy obsługiwaną przez DHL. 

oznacz moderatorów

jeycy
#8 Zapaleniec#

mnie trzeba zrobić ze 100 dostaw żeby Pani moderator zaufała  do mnie? mam 4 nagrania z POP odbioru/dodania rozwiązania sprawy oraz potwierdzenia nie istnienia sms/email/dzwonków od dhl, czekam na po telefonowanie z allegro dla przekazania tego wszystkiego oraz prosze zobaczyć opinie dhl obok mojego miasta, dlaczego 3.1 majo ocenę? i z takiej firmę allegro współpracuje?

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@jeycy Przecież skoro masz takie zastrzeżenia to nie zamawiaj przesyłek DHL. Masz wybór. A co maili to chyba tylko u Ciebie ich nie ma. Ja dostaję przy każdej przesyłce, do tego jeszcze z godzinami przyjazdu kuriera (w widełkach). A jak można potwierdzić nie istnienie "sms/email/dzwonków od dhl," ? U ciebie maja ocenę 3.1, a gdzie indziej 5.0. To z powodu jenego miasta powinni zamknąć firmę ? Zastanów się nad tym co napisałeś, bo to się kupy nie trzyma. Pani moderator powinna "zaufać do mnie" tylko na słowo ? A gdzie "domniemanie niewinności dopóki się nie udowodni winy" ?

oznacz moderatorów

jeycy
#8 Zapaleniec#

ale jestem teraz w domu!

a dlaczego wczoraj niby odrzycziłem, a znów próba dostawy?

ponownie ni sms/email/dzwonka, nie jestem baba Wangą z Bulgarii

dhl konczeny 2.png

oznacz moderatorów

jeycy
#8 Zapaleniec#

dhl bia opinije.png

oznacz moderatorów

jeycy
#8 Zapaleniec#

jeszcze teraz prosze u operatora i czekam na liste polączeń mojego telefona, i dolączam to wtedy

oznacz moderatorów

jeycy
#8 Zapaleniec#

nagrane rozmowe w Zabkach jak tu dolączyć?

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@jeycy @LEW433 @ko_alka Czy ktoś z czytających ten wątek wie o co tu chodzi ? Ba ja się pogubiłem w tych pretensjach.

oznacz moderatorów

jeycy
#8 Zapaleniec#

przekierowania nie możliwe, 

kod śledzenia sprzedawca przysłał mnie tylko przez dzień

nie uda przekerowanie.png

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@jeycy A może ktoś Cię napuścił na DHL. Mój kurier DHL, który odbiera moje przesyłki jest idealny. Jeszcze mu sie nie zdarzyło nie odebrać przesyłki w danym dniu. A na stronie DHL masz kontakt do nich. Najłatwiej napisać skargę na dostarczenie konkretnej przesyłki - tylko nie ogólnie, a z konkretami.

oznacz moderatorów

jeycy
#8 Zapaleniec#

Ale myślałem to mam taki jedyny raz, a kiedy zobaczyłem dużo opinij na Google maps jednakowych jak moje, o czym to mówi?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Oprócz tego że przesyłki są "podglądane"nie mam zastrzeżeń, nawet towar jest w środku.😂

oznacz moderatorów

doktor-klin
#8 Zapaleniec#

Widzę ze to post z 2022 roku i oczywiście każdy sprzedawca może i będzie mógł wybierać sobie firmy kurierskie z jakimi współpracuje no ale jakiś ślad w świecie chcę zostawić odnośnie DHL. Jestem prywatną osobą kupuję sporo ale nie jakieś zawrotne ilości, DHL w grudniu 2024 roku zgubiło mi 4 paczki zaznaczam że nie jestem firmą i nie zamawiam tego bóg wie ile. Żadna inna firma kurierska przez moje wiele wiele lat zakupów online kupuję od początku allegro kilka paczek w tyg, nie zrobiła czegoś tak niesamowitego jak zgubienie 4 paczek za jednym zamachem.... Kontakt z infolinią koszmar, na reklamacje odpowiada jakiś automat, czas na oczekiwanie infolinii koło godziny, 40 min na konsultanta a osoba na którą ja trafiłam NIC nie zrobiła nie pomogła mi rozwiązać sprawy było coraz gorzej mimo że monitorowałam sprawę moich zgubień i próbowałam wszystkiego. Coś niesamowitego. Wiem, że to wielka firma kurierska i nikt nie będzie z niej rezygnował bo coś tam komuś gdzieś zgubili ale może im więcej takich głosów to coś się poprawi w DHL jak będą mieć sygnały że jest coraz więcej takich sytuacji. Mnóstwo stresu miałam przez nich nie wiem co tam się stało czy to ogólny problem czy tylko mój rejon albo  konkretny kurier, najczęsciej korzystam z innego kuriera i nigdy nic się nie wydarzyło podobnego a i infolinia szybko odpowiada w tym innym dostawcy więc ewidentnie DHL coś kuleje. 

oznacz moderatorów

pedro12015
#2 Obserwator#

Miałem podobnie. Już dostałem SMS do odbioru towaru po czym ze towar odeslany do nadawcy, niby był 2 godziny w punkcie odbioru co nie było prawdą. Wielokrotna reklamacja totalne olewanie klienta. Brak odpowiedzi na konkretne pytania o dowód odprawy celnej, dokument przekazania towaru spowrotem sprzedawcy. Co z nimi zrobić? Właściwie to kradzież tyle że wartość przesyłki zbyt niska żeby zgłosić na policje

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

@pedro12015 

Z DHL trzeba uważać, bo nie jest to jedna firma. W Polsce mamy DHL eCommerce (dawniej DHL Parcel), DHL Express, DHL Global Forwarding, DHL Freight, DHL Supply Chain. Są to oddzielne firmy, ale mają jednego właściciela (Deutsche Post).

W tym temacie chodzi o firmę DHL eCommerce. Piszesz o dowodzie odprawy celnej, więc to raczej nie jest ten kurier. DHL eCommerce wozi paczki wyłącznie na terenie Europy i wyłącznie drogą lądową.

oznacz moderatorów