anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dotaz. Mám zájem o koupi filmového skeneru KODAK REELS Film Digitizer od prodejce KodakPolska.

Client:120124459
#1 Nowicjusz#

Dobrý den.

Mám zájem o koupi filmového skeneru KODAK REELS Film Digitizer od prodejce KodakPolska na e-shopu Allegro.cz, ale zjistil jsem, že použitý konektor typu Micro USB, který je na přístroji, se již nepoužívá, a na území Evropské unie se od letošního rokuani nesmí prodávat přístroje s tímto zakázaným rozhraním.

Dalším problémem je skutečnost, že zmíněný přístroj - produkt - filmový skener podle uváděných technických parametrů k přístroji i v jeho uživatelskému manuálu umožňuje záznam snímaného obrazu ukládat kontinuálně na SD kartu o kapacitě 128GB, která se však již nepoužívá, protože je už zastaralá. SD karty byly už před lety nahrazeny kartami typu SDXC a typy vyššími, které však nejsou kompatibilní s kartami typu SD, tudíž ani nemohou být nahrazeny, a to hlavně z důvodu odlišných způsobů záznamu a čtení na těchto typech karet. Přitom právě karty typu SDXC jsou určeny svými parametry a svou kapacitou a rychlostí právě ke kontinuálnímu ukládání dat - snímaného - skenovaného videosignálu v udávané kvalitě MPEG-4 v dané kvalitě a rychlosti záznamu.

Z výše uvedeného vyplývá, že zmíněný přístroj - filmový skener je zřejmě již poměrně zastaralý, protože svým zastaralým kostrukčním vybavením neumožňuje plné využití záznamu na vlastní implementované médium - na v současné době používanou kartu SDXC, nebo i s případným propojením s PC nebo laptopem, čímž tato výhoda, kterou je právě možnost samostatného používání nezávisle na připojeném PC nebo laptopu tímto odpadá.

Tento můj dotaz vyplývá ze skutečnosti, že na trhu je současně nabízena a prodávaná varianta tohoto přístroje - Reflecta Super 8 - Normal 8 filmový skener (66040), která má téměř totožné parametry a přitom je o hodně levnější. Tento alternativní filmový skener mi připadá jako kopie stejného produktu od firmy Kodak a má totožné parametry, tedy má implementován totožné rozhraní MicroUSB a používá i stejně zastaralou kartu typu SD.

Sdělte prosím, jak se tyto dva zmíněné problémy řeší v praxi. Já dávám přednost kvalitním produktům, v tomto případě mám eminentní zájem o okamžitý nákup kvalitního produktu od firmy Kodak, ale nejsem si jist, zda nekoupím přístroj, který už není pokrokový a neumožní mi jeho plnohodnotné používání. Nákup by byl reálný v případě adekvátní poskytnuté slevy.

Děkuji vám za rychlou a odbornou odpověď či radu.

Hello.

I am interested in purchasing a KODAK REELS Film Digitizer film scanner from the seller KodakPolska on the Allegro.cz e-shop, but I found out that the Micro USB connector used on the device is no longer used, and since this year, devices with this prohibited interface are not allowed to be sold in the European Union.

Another problem is the fact that the mentioned device - product - film scanner, according to the stated technical parameters of the device and in its user manual, allows the recording of the captured image to be stored continuously on an SD card with a capacity of 128GB, which is no longer used because it is already outdated. SD cards were replaced years ago by SDXC cards and higher types, which, however, are not compatible with SD cards, so they cannot be replaced, mainly due to different methods of recording and reading on these types of cards. At the same time, SDXC cards are designed with their parameters, capacity and speed precisely for continuous data storage - captured - scanned video signal in the specified MPEG-4 quality in the given quality and recording speed.

From the above, it follows that the mentioned device - film scanner is probably already quite outdated, because its outdated design does not allow full use of recording on its own implemented medium - on the currently used SDXC card, or even with a possible connection to a PC or laptop, which means that this advantage, which is the possibility of separate use independent of the connected PC or laptop, is no longer available.

This question of mine arises from the fact that a variant of this device is currently offered and sold on the market - Reflecta Super 8 - Normal 8 film scanner (66040), which has almost identical parameters and is much cheaper. This alternative film scanner seems to me to be a copy of the same product from Koda and has identical parameters, i.e. it has an identical MicroUSB interface and uses an equally outdated SD card.

Please tell me how these two problems are solved in practice. I prefer quality products, in this case I am very interested in immediately purchasing a quality product from Kodak, but I am not sure whether I will not buy a device that is no longer advanced and will not allow me to use it fully. The purchase would be realistic if an adequate discount was provided.

Thank you for your quick and professional response or advice.

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

Monika__L
#17 Koryfeusz#

We appreciate you spent much time to write all of this but you have to ask your seller on another one which is specialized in photo matters.  

oznacz moderatorów

m_david
Expert Allegro.cz

Zdravím @Client:120124459, v tomto případě určitě doporučuji se s takto konkrétním dotazem obrátit přímo na daného prodejce, který u nás zmíněné zboží nabízí. Učinit tak můžete přes možnost Zeptat se přímo na stránce s produktem.  

m_david_0-1736756255596.png

Marek
Moderator
oznacz moderatorów