anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Drastyczna nadwyżka ceny produktu w ciągu kilku godzin

w3rkaap
#2 Obserwator#

Chciałam zakupić frezarkę od sprzedawcy, który również posiada stronę internetową własnego sklepu. Cena tej frezarki w jego sklepie wynosił ok. 105zł a na allegro - 129zł. Były to ceny z godziny 10. W godzinach popołudniowych chciałam kupić ten przedmiot jednak zauważyłam, że ta cena nagle wzrosła do 199zł, również na stronie sklepu wzrosło do 129zł. Ponadto w sklepie widnieje informacje, że brak towaru w magazynie, kiedy na allegro jest bogaty zasób tego produktu. Napisałam wiadomość do sprzedającego z zapytaniem o taką nadwyżkę i poinformowałam, że za kwotę poprzednią chciałam dokonać zakupu. Nie otrzymałam odpowiedzi na to pytanie. Bardzo mi zależy na tym produkcie ale nie za taką wysoką kwotę. Stąd moje pytanie czy jest jakieś wyjście z tej sytuacji, czy coś się zmieni czy lepiej po prostu zostawić tę sprawę? Z góry dziękuję za każdą odpowiedź.

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

xyz96
#21 Demiurg#

Możesz iść na bazar i poszukać taniej 🙂

oznacz moderatorów

w3rkaap
#2 Obserwator#

A masz dla mnie jakąś propozycję skoro tak piszesz? 🙂

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

Nie.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

Zmienić cenę mógł, wszędzie idą ceny w górę, problemy z dostawami z Chin, kurs euro jak ściąga z innego kierunku. A że ma na allegro drożej to normalka sam mam ceny wyższe tu niż w sklepie internetowym, Prowizja 10 - 20 % dopłata do przesyłek nawet 5 zł materiałów do pakowania nie można dodać do ceny przesyłki więc wszystko idzie w towar i masz cen a w sklepie internetowym 105 zł a na allegro 129 zł 🙂

Poszukaj gdzie indziej, prawdopodobnie większość podniesie jak cena w zakupie poszła w górę  🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

w3rkaap
#2 Obserwator#

Jak pisałam, zależało mi na tej konkretnej i pierwszym raz się spotkałam z takim czymś. Co prawda jest jeszcze jeden sprzedawca z tym produktem ale wysyłka z Chin a trochę się boję jednak stamtąd otrzymać 😞 Ale pewnie jestem zmuszona, żeby poszukać gdzie indziej, Dziękuję za informację 🙂

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

Już widzisz skąd jest towar 🙂 dlatego są podwyżki, pamiętaj że towar może iść miesiąc albo dwa + cło i Vat jak się załapiesz, poszukaj na miejscu z wysyłka z polski 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Vryko
#18 Luminarz#

Ceny dyktuje rynek. A ustala sprzedawca. Nie ma takiej opcji, by zmusić sprzedającego do obniżenia ceny. 

dawal50
#14 Krzewiciel#

@w3rkaap "czy jest jakieś wyjście z tej sytuacji, czy coś się zmieni czy lepiej po prostu zostawić tę sprawę"

o jakiej sprawie piszesz? to sprzedawcy prawo zmieniać cenę jak mu się podoba i nie musi się nikomu tłumaczyć

oznacz moderatorów