anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Drugie obciążenie konta po zrealizowanej płatności

Fenix255
#7 Wielbiciel#

Witam,

Zrobiłem zakupy w poniedziałek łącznie u 5 sprzedających na sumę 2332,44 - posiadając kod zniżkowy na 300,- do przelewu było 2032,44 który został zrealizowany i zaksięgowany. We wtorek jeden ze sprzedawców dzwoniąc do mnie poinformował mnie, że nie posiada rzeczy, którą kupiłem i zwróci mi należność na konto (kupowałem u niego tylko jedną rzecz za 42,40). We wtorek wieczorem dostaję informację z banku o blokadzie na kwotę 1990,04

Czyli od kwoty 2032,44 zostało odjęte 42,40.

Moje pytanie brzmi więc, dlaczego nie dostałem zwrotu 42,40 tylko zostałem obciążony na dodatkowe 1990,04 ?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Fenix255 bo te pieniądze są zablokowane. Tak samo jak płacisz kartą w sklepie. Nie są pobierane od razu tylko blokowane. Bank dopiero po 1 lub 2 księguje przelewy.

oznacz moderatorów

Fenix255
#7 Wielbiciel#

W poniedziałek zostały mi środki zablokowane i pobrane (2032,44) dzisiaj natomiast mam zablokowane 1990,04.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Zablokowane ale nie zeszły?

oznacz moderatorów

Fenix255
#7 Wielbiciel#

Zostały mi zablokowane, zaksięgowane, pobrane, zabrane z konta. Saldo mi się zmniejszyło o 2032,44. Dzisiaj ponownie zmniejszyło mi się saldo o 1990,04.

już nawet część zakupów do mnie dotarła.

Chcę się tylko dowiedzieć dlaczego zamiast zwrotu od sprzedającego w kwocie 42,40 zostało mi zablokowane 1990,04.

Jakim cudem w ogóle ktoś może blokować komuś środki na koncie?!

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Wszystko będzie się zgadzać, zablokowane są środki które pójdą na przelew a sprzedający zwróci Ci należną kwotę, poczekaj kilka dni.

oznacz moderatorów

excessively-frug
#12 Orędownik#

Mogli by ci zabalować jeśli zwróciliby pierwszą pobraną wpłatę.

A co jeśli pozostałych 3 sprzedawców poinformowało by Ciebie, że nie mają po jednej z jakichś tam rzeczy w zamówieniu i każdy z nich zwróciłby po kilkanaście złotych. To zablokowali by mu na koncie jeszcze 5500 zł. ?

Lepiej zaliczać się do niektórych, niż do wszystkich.
Andrzej Sapkowski, Krew elfów
oznacz moderatorów