Autoryzacja nie powiodła się. 
 Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Skoro już jesteście najlepszym portalem w galaktyce, to może zróbcie coś z problemem jak w temacie.
Do trolli na usługach portalu: wiem, że u was da się wszystko i nawet słonie w karafce tańczą, więc się nie wysilajcie (albo wręcz przeciwnie, piszcie dużo, bo każda odpowiedź podbija post na forum i temat zostanie dłużej na pierwszej stronie).
Spoko podbiję w imieniu obrażonych użytkowników. Znajdź mi tu jednego trola na usługach portalu??? Każdy dużo piszący użytkownik tu pisze tylko i wyłącznie o tym co się zmieniło na złe i co znów nie działa... Pozytywne posty to ze świeczką szukać bywają od jakiś kupujących 5 paczek do roku...
W każdym razie to by wyjaśniało czemu większość wiadomości mam już po zakupie, a nie przy... Od lat tej opcji nie używam. A jak ostatnio używałam ze 3 lata to nawet przy jednej ofercie była tak schowana, że musiałam też po zakupie pisać i też gdzieś tu wkurzony temat zakładałam, który jak zwykle niczemu nie służył oprócz wylania żalów, bo z 5 lat temu jeszcze to pięknie działało... Jak to mówią "to były piękne dni" gdy wszystko działało, łatwo się szukało, łatwo się kupowało itp... A teraz mamy najazd na ilość i zero indywidualizmu. Takie rzeczy jak jakikolwiek kontakt są portalowi nie na rękę i utrudniają go gdzie się da.
@AnnaG-Antyki kilku bym znalazł...
@trajber wiadomość po zakupie obecnie jest oznaczona jako "opcjonalna" i jest możliwość że zostanie wyłączona w przyszłości, już teraz można ją wyłączyć od strony sprzedającego.
U was może jest konieczna, u mnie tylko robi zamieszanie bo kupujący w uwagach do zakupu piszą rzeczy typu adres wysyłki, dane do fv, dane samochodu żebym im sprawdził (a 3 dni później się tłumaczył czemu nie zostało wysłane chociaż nie pasuje bo kupujący ma gdzieś sprawdzanie wiadomości do tego lecą punkty za terminową wysyłkę więc szkoda marnować czas). I uprzedzając komentarz, jeśli ktoś ma automatyczne systemy obsługi zamówień to pisanie adresu wysyłki czy danych do fv w uwagach oczywiście nie ma znaczenia.
Oj narzekasz. O ile się nic nie zmieniło to akurat jako sprzedający możesz to wyłączyć więc nie widzę problemu. Problem jest tam gdzie jest to potrzebne i znaleźć nie można...
@AnnaG-Antyki to samo przecież napisałem.
Haha sorki. Chyba przestanę przed drugą kawą pisać, bo nie tomna jestem xD
No właśnie taka jest prawidłowość na tym portalu. Kupowałem wczoraj dwie rzeczy, jedna miała gazylion wariantów kolorystycznych i o ile dla tej aukcji "solo" dało się dodać uwagę "kolor XY", to po wrzuceniu jej do koszyka z tamtą drugą aukcją już nie było tej możliwości (ten sam sprzedający, mnożenie bytów tylko bezsensownie dodaje pracy kurierom i zapycha paczkomaty, więc zakup dwóch przedmiotów w ramach jednego koszyka miał sens).
I żeby nie było, że tylko narzekam: kiedyś czegoś szukałem i wpadł mi "pod myszkę" 🙂 czyjś pomysł, żeby wprowadzić wyszukiwanie po kodzie kreskowym. I jak dla mnie był to strzał w dziesiątkę, działa tak samo dobrze jak w apce "moja Biedronka" 😁 Ileś razy już sprawdzałem cenę w tym czy innym markecie reklamującym się jako "najtańszy poza Drogą Mleczną" i bardzo często na Allegro miałem to samo za 50% ceny. Ale ta fajna opcja to "łyżka miodu w beczce dziegciu" 😁😁😁