Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, kupiłem jedną rzecz od jednego sprzedawcy, dostałem inny towar. Sklep dostał zwrot w dniu 09.08.2021 r. w godzinach porannych. Do tej pory nie dostałem żadnej informacji od sprzedawcy, oraz pieniędzy. W zakładce pisze że trwa weryfikacja zwrotu. Wysłałem zapytanie do sprzedawcy, nic nie odpowiedział. Olewanie klienta.
Dzisiaj mija trzeci dzień, gdzie sprzedawca dostał zwrot nie zamówionego towaru.
Kupujący dostał zły towar, to jeszcze musi czekać na zwrot pieniędzy, nie wiadomo czy dostanie. Masakra.
@speed_cars Po odstąpieniu od umowy sprzedawca musi Ci oddać wpłatę niezwłocznie, najpóźniej w ciągu 14 dni od dnia wysłania formularza zwrotu na Allegro. Po zleceniu zwrotu wpłaty otrzymasz od Allegro powiadomienie e-mail.
Jeżeli sprzedawca nie odpowiada na maile, a Ty chcesz przyspieszyć zwrot środków, otwórz Dyskusję; https://allegro.pl/dyskusje/nowa w której sprzedawca ma obowiązek odpowiedzieć i szybciej pieniądze odda.
14 dni kalendarzowych czy roboczych?
@sq5rb W 14 dni wliczamy wszystkie dni wolne, z tym jednak wyjątkiem, że jeżeli koniec terminu przypada na dzień uznany ustawowo za wolny od pracy (niedzielę i tzw. „święta państwowe”) lub na sobotę, termin upływa następnego dnia, który nie jest dniem wolnym od pracy, ani sobotą.
@speed_cars Sprzedawca powinien zwrócić bezzwłocznie, ale ma na to do 14dni. Jeżeli zwróci Ci środki przez AF to dostaniesz maila od Allegro.
Dziękuję za pomoc, będę musiał poczekać 14 dni.
Sprzedawca ma14 dni ma na zwrot pieniędzy ale może to zrobić wcześniej