Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy jest możliwe- że ekran pokazuje koniec aukcji i nie pokazuje jednocześnie, natychmiast od razu ostatecznej wygrywającej kwoty? Licytowałam buty sportowe. Weszłam do licytacji na ok 20 min. przed końcem - Kwotą licytacji 76zł. Wyskoczyło cena 77 - czyli ktoś miał coś wyżej. 24 sek przed końcem aukcji dałam swoją maksymalną cenę 127zł - wyskoczyło mi na tel. że obecnie jest 86. Czekałam ostatnie 20 sekund - wyskoczył żółty pasek, że licytacja zakończona - i nadal pokazywało 86 zł. - , sprawdziłam 2 razy jeżdżąc po stronie w górę i w dół. Cieszyłam się jak dziecko. Z 80 zł mniej niż standard. Pierwszy raz - a jestem na allegro 13 czy 15 lat. Jakież było moje zdziwienie, gdy wyszłam po kilkunastu minutach ze "spożywczego" i chciałam sobie jeszcze raz popatrzeć na wygraną aukcję. Nic nie zmieniałam. Nic nie odświeżałam. Nie pozamykałam wcześniej stron aplikacji ani e-maila, tylko odblokowałam telefon i nagle na ekranie widniało 117,51 zł. Nadal dobra cena - ale o 1/3 wyższa od ostatnio widzianej i tylko 9,49 zł mniejsza od mojej maksymalnej. Nie mogę pojąc co się stało. Czy jest możliwe, że strona Allegro pokazała żółty pasek koniec licytacji i nie odświeżyła ostatniej ceny? Żałuję, że nie zrobiłam Print Screena. Ktoś tu pisał, że są aplikacje, które pozwalają podglądnąć ostateczną cenę klienta. Wiem, że spec w necie może wszystko. Co się stało, że po kilkunastu minutach miałam inną kwotę na ekranie? Chcę zrozumieć. Ktoś? Coś?
Masz tam listę licytujących, zobacz na stawki i czas złożenia ofert. Ktoś musiał przebić te 86 zł.
Tyle rozumiem. Sprawdziłam - kilka razy. Pytanie brzmi: Czy jest możliwe- że ekran pokazuje koniec aukcji (wyświetla się żółty pasek) i nie pokazuje jednocześnie, natychmiast od razu ostatecznej wygrywającej kwoty? Krótko mówiąc pokazuje pasek i nie odświeża ceny. Ja muszę odświeżyć jeszcze raz?
Wygląda na to, że tak.
Dziękuję, za domniemania, jednak chcę wiedzieć na pewno. Czy może zaistnieć sytuacja, że strona Allegro, (poza moim działaniem) pokazując koniec aukcji i żółty pasek z napisem "sprzedaż zakończona" , nie pokaże automatycznie kwoty ostatecznie najwyższej/wygrywającej?
elegance27 może mocniej trzeba pogłaskać smartfon , na komputerze te problemy nie występują
@mdrogeria - może ... A poważnie: "może mocniej trzeba pogłaskać smartfon", "wygląda na to". To wciąż nie jest jedna konkretna odpowiedź. Czy komuś się zdarzyło? Czy razem z info o końcu aukcji powinna się wyświetlać ostateczna kwota? Czy te wartości działają osobno? Chcę tylko wiedzieć czy powinno.
@elegance27 Zapytaj o to odpowiedni dział Allegro; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=e2e1f990-74d6-4bea-9b5c-a408bde7983d
@elegance27 Sprawdziłam dokładnie historię tej licytacji i wszystko zadziałało tutaj prawidłowo. Zadeklarowałaś maksymalną kwotę, którą możesz zapłacić, a system automatycznie licytował za Ciebie przebijając oferty innych licytujących, posługując się mechanizmem postąpienia. W przypadku ceny przedmiotu w przedziale 100 - 249,99 zł, jest to 2,50 zł od ostatniej propozycji innego licytującego. Stąd też, jeżeli ostatnia oferta wynosiła 115,01 zł, Twoja oferta przebiła ją kwotą 117,51 zł. Więcej infromacji o schemacie działania licytacji znajdziesz tutaj oraz tutaj.