anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak zmienić/wykasować dane do wystawiania faktur podawane domyślnie dla sprzedających przez Allegro

Woodz007
#2 Obserwator#

Allegro domyślnie w danych do faktury za zakupy od sprzedających wstawia NIP i adres, który kiedyś wpisałem za zakupy, które mogłem rozliczyć z pracodawcą. 

Aktualnie wszystkie zakupy na Allegro robię jako osoba fizyczna.

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Woodz007 Cześć. 🙂 Dane do faktury możesz usunąć z poziomu formularza dostawy i płatności. 

ko_alka_0-1676559609911.png

Jeśli nie potrzebujesz faktury do zamówienia, to odznacz opcję "Chcę otrzymać fakturę". 

oznacz moderatorów

Woodz007
#2 Obserwator#

Owszem, tylko np ubezpieczyciel prosi o przedstawienie faktury za zakup np części karoserii.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

W danych konta zapisz i tam podczas płatności zamówienia kliknij na jakie ma być wystawione, możesz mieć inne do Fv i inne do wysyłki.https://allegro.pl/moje-allegro/moje-konto/dane-konta

oznacz moderatorów

Woodz007
#2 Obserwator#

Ja chcę zmienić dane do wystawiania faktur przez sprzedających, a nie adres dostawy.

Domyślnie dane do faktury wstawiają się jakieś sprzed kilku lat.

i ups mam problem

oznacz moderatorów

Woodz007
#2 Obserwator#

Tutaj wg mnie brakuje opcji dane do fakturowania

Woodz007_0-1676560932106.png

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Woodz007 gdy zaznaczysz, że chcesz otrzymać fakturę na formularzu płatności i dostawy to poniżej pojawią się dane oraz przycisk "zmień dane". Gdy go klikniesz będziesz mógł je zmienić 🙂
la_nika_0-1676567337763.png
Automatycznie pojawią się tam dane jakie masz podane w zakładce Dane konta w części "Twój adres", więc jeśli zmienisz tam adres, to automatycznie podstawi się on na formularzu płatności i dostawy.  

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów