Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jak zwrócić uszkodzony towar z allegro, ale kupiłem za pobraniem. Mam do sprzedajacego tylko nr tel: Sprzedający zablokował Mój nr; tel; i nie mogę zrobić zwrotu nie działającego sprzętu ''komputer''. Czy policja pomorze mi w ustaleniu danych adresowych sprzedającego?
Jak zakupiony towar ma wadę, to składa się reklamację, a nie robi zwrot.
Przy zwrocie za wszelkie wady zwracanego produktu odpowiada kupujący (nie było zgłoszenia reklamacji, to znaczy że wszystko było w porządku z przedmiotem). Czy zrobisz zwrot, to automatycznie kwestia uszkodzenia przejdzie na ciebie i sprzedawca będzie mógł obniżyć ci kwotę zwrotu. Zwrot jest nieodwoływalny, po jego zgłoszeniu nie masz już prawa do zgłoszenia reklamacji.
A i to oczywiście jak kupiłeś od firmy. W przypadku zakupu od osoby prywatnej nie masz prawa do zwrotu towaru bez zgody sprzedawcy. Jednakże prywatny sprzedawca ma tak samo obowiązek rozpatrzenia reklamacji.
@pecela niekoniecznie ma obowiązek wystarczy, że opisie oferty wyłączył rękojmię i już nic nie musi nawet czytać dyskusji
@Client:101305320 Kliknąłeś KUP TERAZ czy to był zakup z ogłoszenia?
ogloszenie było na allegro, ale kupiłem za pobraniem.
@Client:101305320 Czyli nie kliknąłeś KUP TERAZ tylko dogadałeś się ze sprzedającym na wysyłkę tak?
Jeśli tak było to niestety ale Allegro Ci nie pomoże. Policja raczej też nie ale spróbować możesz.
Tak rękojma...ale czy mogę, jeżeli kupiłem od osoby prywatnej...
@Client:101305320
Dobrze by było gdybyś odpowiadał na zadane pytania bo ciężko jest podpowiedzieć Ci cokolwiek konkretnego jeśli nie wiemy niczego konkretnego poza tym że kupiłeś za pobraniem od osoby prywatnej.
a co z gwarancja 12 miesięcy sprzedającego nie obowiązuje..
@Client:101305320 napisz pierw to o co Cię pytają, jak masz gwarancje i kartę gwarancyjną to idziesz do serwisu 🙂
Udzielenie gwarancji jest w pełni dobrowolne i udziela jej gwarant, a nie sprzedawca (choć może nim być sprzedawca). Warunki i zasady gwarancji określa sama gwarancja (jest to umowa pomiędzy gwarantem a nabywcą, całkowicie niezależna od ustawowej odpowiedzialności sprzedawcy).
@Client:101305320 napisz czy kupiłeś od firmy czy osoby prywatnej, czy uszkodzony jest komputer bo ma wadę czy uszkodził się w transporcie, oraz czy zakup na Allegro czy Allegro Loklanie ? dane powinieneś mieć po zakupie, policja nie zajmuje się reklamacjami 😞
Policja dopiero na etapie AOK
co to AOK