Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wczoraj zostałem oszukany przez Allegro Lokalnie. Sprzedający zapewniając mnie o pełnym bezpieczeństwie transakcji wysłał mi na mją skrzynkę internetową Link do strony internetowej na Allegro Lokalnie. Link wyglądał na prawdziwy:
Glebogryzarka HONDA FR750, 2020r | Kup teraz na Allegro Lokalnie
Po wciśnięciu tego linka znalazłem się na stronie Allegro Lokalnie gdzie trzeba było dokończyć BLIKIEM transakcję kupna. Wszystko wyglądało w 100% oryginalnie. Nie można było tylko zapisać w ulubionych przedmiotu oraz numer aukcji jak zacząłem szukać po wejściu z drugiej zakładki na Stronę Allegro nie został odnaleziony. Natychmiast zrezygnowałem z zakupu sprzedającego zablokowałem i poinformowałem o zaistniałej sytuacji Allegro.
@andrzejwey, bardzo dobrze, że zachowałeś czujność i zgłosiłeś nam taką sytuację. Tutaj znajdziesz wpis z poradami, jak rozpoznać fałszywy link - najlepiej wówczas w ogóle w niego nie klikać.
@andrzejwey jeśli chodzi o policję to wykrywalność jest na poziomie 1%, bo te konta zazwyczaj są kradzione, lub zakładane na fałszywe dane, jeśli chodzi o Allegro, to po zgłoszeniu oczywiście blokują konta z których był wysłany link