Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Po wpłacie 100% przedpłaty, coraz częściej okazuje się, ze Sprzedawca oferują towar, którego nie ma. Dopiero po dłuższym oczekiwaniu na przesyłkę, po upomnieniu się, Sprzedawca oferuje zwrot pieniędzy. Ale to chyba nie rekompensuje nierzetelności Sprzedawcy. Jakie prawa w takich przypadkach mam Kupujący. Ja w ciągu ostatnich 4-5 tygodniach miałem już takie 3 przypadki!
@abrams61 w sumie to żadnych nie masz 😞 sprzedawca ma zgodnie z KC 30 dni na realizację, po tym czasie powinieneś wezwać do wydania towaru a jak jest bezskuteczne możesz odstąpić od umowy i czekać na kasę 😄
Jak oddał kasę Allegro nic nie zrobi 😄
§ 1. Jeżeli kupującym jest konsument, sprzedawca obowiązany jest niezwłocznie wydać rzecz kupującemu, nie później niż trzydzieści dni od dnia zawarcia umowy, chyba że umowa stanowi inaczej.
§ 2. W razie opóźnienia sprzedawcy kupujący może wyznaczyć dodatkowy termin do wydania rzeczy, a po jego bezskutecznym upływie może od umowy odstąpić.
takie uroki allegro i wprowadzonej produktyzacji
pochowane masz pod jednym linkiem oferty, które są dostępne - te wyprzedane też istnieją
ale jako samotne zapomniane oferty
@abrams61 uwierz mi, ale sprzedawcy zawsze starają się wywiązać z umowy i sprzedać towar
stąd m.in. zwłoka o której piszesz