anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kiedy otrzymam zwrot pieniędzy za zwrócony zakup?

Client:36247841
#7 Wielbiciel#

Witam. 10 grudnia 2021 roku dokonałam zakupu przedmiotu. Po około godzinie od złożenia zamówienia przekazałam zgłoszenie odnośnie anulowania zamówienia. Dopiero dzisiaj sprzedający poinformował mnie że około godziny 21:00 dokonał zwrotu środków na AF. Niestety od Państwa nie dostałam żadnego potwierdzenia, że sprzedawca takiego zwrotu dokonał. Proszę o informację w jaki sposób mogę upewnić się że sprzedający dokonał takiego zwrotu.

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

LEW433
#21 Demiurg#

Jak anulujesz zakup to wyświetla się informacja że sprzedający ma 14 dni na zwrot, jak zwróci to allegro wysyła maila i po takim mailu w 3dni wracają: https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/sposoby-zakupow/jak-anulowac-zakup-rKDAEXOx8iXpoczekaj do jutra jak nie przyjdzie mail to może oznaczać że nie dokonał zwrotu środków, napisz tu: https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=65a29468-5e40-4672-a8d6-e0a1f77e6d3a&subjectId=5d429015-5...

oznacz moderatorów

Client:36247841
#7 Wielbiciel#

Ile czasu w takim razie ma Allegro na przekazanie informacji, że zwrot został zrealizowany?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Taki przelew może iść do końca następnego dnia roboczego.

oznacz moderatorów

maxr01
#17 Koryfeusz#

Allegro ma 3 dni robocze na dokonanie zwrotu środków zleconych przez sprzedającego.

Kupująca - niestety, ma nieograniczony czas dostępu do swoich bzdurnych decyzji odnośnie zakupów. Sugeruję wyjazd do sklepów "stacjonarnych" i tam "zawracanie głowy" sprzedającym.

Ciekawe, czy po godzinie od zakupu, ktoś będzie chciał uwzględnić zwrot.... Bo w sklepie "sąsiednim" było 2 zł taniej....

--------------------------------------------------------------------------------
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@maxr01 takie anulacje są nagminne

allegro nie potrafi tego dobrze pokazać, tak by powiązać to z kupującym

już kilka razy zdarzyło mi się nie zauważyć takiej anulacji

najbardziej denerwujące jest, że żaden anulujący kupujący nie potrafi napisać wiadomości do sprzedawcy

odstąpiłem/odstępuje od umowy i proszę o zwrot środków

jakby użycie przepisowej formuły użytej w ustawie konsumenckiej było jakąś karą

najgorsze jest że allegro wyświetla kupującym w takiej ofercie podobne oferty np 2zł tańsze

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@LEW433 Nie. Taki przelew idzie 3 dni robocze.

@Client:36247841 Jeśli towar nie został wysłany, sprzedawca powinien oddać wpłatę w ciągu 2 dni, potem Allegro przekaże Ci ją w ciągu kolejnych 3 dni roboczych. Mail od Allegro o zwrocie wpłaty przychodzi zaraz po zleceniu zwrotu przez sprzedawcę. 

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Client:36247841 Cześć. Zwrot został zlecony wczoraj wieczorem (4 grudnia). Środki trafią na Twoje konto w ciągu 3 dni roboczych. 

oznacz moderatorów