Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. 10 grudnia 2021 roku dokonałam zakupu przedmiotu. Po około godzinie od złożenia zamówienia przekazałam zgłoszenie odnośnie anulowania zamówienia. Dopiero dzisiaj sprzedający poinformował mnie że około godziny 21:00 dokonał zwrotu środków na AF. Niestety od Państwa nie dostałam żadnego potwierdzenia, że sprzedawca takiego zwrotu dokonał. Proszę o informację w jaki sposób mogę upewnić się że sprzedający dokonał takiego zwrotu.
Jak anulujesz zakup to wyświetla się informacja że sprzedający ma 14 dni na zwrot, jak zwróci to allegro wysyła maila i po takim mailu w 3dni wracają: https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/sposoby-zakupow/jak-anulowac-zakup-rKDAEXOx8iXpoczekaj do jutra jak nie przyjdzie mail to może oznaczać że nie dokonał zwrotu środków, napisz tu: https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=65a29468-5e40-4672-a8d6-e0a1f77e6d3a&subjectId=5d429015-5...
Ile czasu w takim razie ma Allegro na przekazanie informacji, że zwrot został zrealizowany?
Taki przelew może iść do końca następnego dnia roboczego.
Allegro ma 3 dni robocze na dokonanie zwrotu środków zleconych przez sprzedającego.
Kupująca - niestety, ma nieograniczony czas dostępu do swoich bzdurnych decyzji odnośnie zakupów. Sugeruję wyjazd do sklepów "stacjonarnych" i tam "zawracanie głowy" sprzedającym.
Ciekawe, czy po godzinie od zakupu, ktoś będzie chciał uwzględnić zwrot.... Bo w sklepie "sąsiednim" było 2 zł taniej....
@maxr01 takie anulacje są nagminne
allegro nie potrafi tego dobrze pokazać, tak by powiązać to z kupującym
już kilka razy zdarzyło mi się nie zauważyć takiej anulacji
najbardziej denerwujące jest, że żaden anulujący kupujący nie potrafi napisać wiadomości do sprzedawcy
odstąpiłem/odstępuje od umowy i proszę o zwrot środków
jakby użycie przepisowej formuły użytej w ustawie konsumenckiej było jakąś karą
najgorsze jest że allegro wyświetla kupującym w takiej ofercie podobne oferty np 2zł tańsze
@LEW433 Nie. Taki przelew idzie 3 dni robocze.
@Client:36247841 Jeśli towar nie został wysłany, sprzedawca powinien oddać wpłatę w ciągu 2 dni, potem Allegro przekaże Ci ją w ciągu kolejnych 3 dni roboczych. Mail od Allegro o zwrocie wpłaty przychodzi zaraz po zleceniu zwrotu przez sprzedawcę.
@Client:36247841 Cześć. Zwrot został zlecony wczoraj wieczorem (4 grudnia). Środki trafią na Twoje konto w ciągu 3 dni roboczych.