anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kiedy zostaną przekazane pieniądze osobie u której zamówiłam towar?

rolnyvik_b
#1 Nowicjusz

Dzień dobry 

zrobiłam przelew proszę o przekazanie kwoty dla osoby od której kupiłam ponieważ nie mogą wysłać oni dla mnie paczki 

rolnyvik_b_0-1764668490352.png

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Jeśli to była szybka płatność to jak nie doszło to raczej nie dojdzie. Wtedy kwota w ciągu 3-ch dni roboczych powinna wrócić na Twoje konto. Jeśli to przelew tradycyjny to wpłata może potrwać, już nawet poczta szybciej działa niż Allegro xD. Jednak te przelewy też często nie dochodzą, wystarczy 1 literka źle w tytule przelewu i kasa wróci tam skąd przyszła. W sytuacji gdy masz już pewność, że nie dojdzie jedynym wyjściem jest powtórzenie płatności. Sprzedawca nie ma na to żadnego wpływu. Nawet jak mu pokazesz potwierdzenie z banku to nie wyśle dopóki nie zobaczy kasy na koncie Allegro, bo każdy wie, że to w razie czego wraca tam skąd przyszło i Allegro w żaden sposób tego ręcznie do zamówienia nie przypisze.

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

Dzień dobry @rolnyvik_b! Jest to płatność przelewem tradycyjnym,  ataki może księgować się nawet 5 dni. Widzę, że kontaktowałaś się z nami w tej sprawie e-mailowo, natomiast sprawy zostały zamknięte po odpowiedzi czatbota oraz nie otrzymaliśmy od Ciebie załączników.
Dlatego jeszcze raz napisz proszę za pomocą formularza, wybierz kontakt w wiadomości e-mail i załącz potwierdzenie przelewu. Następie po odpowiedzi czatbota, kliknij "Nie, nadal potrzebuję pomocy", Twoje zgłoszenie trafi do Doradcy, który będzie mógł skonsultować sprawę tej płatności z operatorem. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów