anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Koszt przesyłki towaru w związku z reklamacją

Client:43640070
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry. Kupiłam blender przez allegro. Niestety zepsuł się. Przesłałam sprzedającemu zdjęcia w wiadomości (stopione plastiki), ale był bardzo utrudniony kontakt - jedna wiadomość dziennie. Po dwóch lub trzech dniach otworzyłam dyskusje. Tam na podstawie zdjęć sprzedający poprosił o przesłanie do niego towaru celem przesłania sprzętu do producenta. Kto w takiej sytuacji ponosi koszt wysyłki towaru? Zamawiałam z usługą Smart i dalej posiadam aktywną usługę w koncie.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Client:43640070 darmowy zwrot w ramach Allegro Smart! jest możliwy przez 14 dni od otrzymania towaru. Po tym czasie wygenerowanie darmowej etykiety nie jest możliwe. W przypadku reklamacji koszt odesłania towaru do sprzedającego ponosi sprzedawca (przy roszczeniu wymiany/naprawy). Może także przesłać ci wygenerowaną etykietę lub odebrać towar. Jeżeli Twoim roszczeniem jest zwrot środków, ty pokrywasz koszt przesłania towaru do sprzedającego. Zachęcam też do skorzystania z opcji [poproś o pomoc allegro], która jest dostępna w dyskusji, jeśli pojawiły się problemy w porozumieniu ze sprzedawcą 🙂 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Client:43640070
#7 Wielbiciel#

Dziękuję, poprosiłam o pomoc w dyskusji. Zależy mi na wymianie, ale faktycznie ze sprzedającym ciężko się porozumieć.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Client:43640070 jedno z dwóch

1 oplacasz wysyłkę i na podstawie dowodu oplaty przedstawionemu sprzedawcy w dyskusji on ci zwraca ten koszt na konto

2 prosisz sprzedacę o przyslanie oplaconej etykiety w. Pdfie drukujesz i nadajesz 

oznacz moderatorów

maxr01
#18 Luminarz#

Przeczytaj sobie najpierw instrukcję obsługi blendera i warunki gwarancji.

Stopione plastiki - to są sprzęgła, łączące blender z końcówką miksującą. Ulegają one zniszczeniu w przypadku przeciążenia blendera lub niewłaściwego dokręcenia nasadki.

Są to elementy więc "zużywające się" z powodów wskazanych powyżej. Serwis najprawdopodobniej odrzuci taką reklamację. Należy dokupić odpowiednie sprzęgła i zwracać uwagę przy montażu końcówek miksujących.

--------------------------------------------------------------------------------
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.
oznacz moderatorów