anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Koszt wysyłki reklamowanego towaru, kto ponosi?

MYSZKA_1701
#7 Wielbiciel#

Witam

Kto ponosi koszty wysyłki reklamowanego towaru? Kupujący który reklamuje i odsyła towar czy sprzedający? Bo się już pogubiłam. 

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

mdrogeria
#21 Demiurg#

jak jadę  z reklamacją do marketu to kto płaci za paliwko do auta ?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

🤣😃😅

oznacz moderatorów

NipponShorty
#14 Krzewiciel#

Kierowca 😄

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Sprzedający jeżeli to zakup poza lokalem, sprzedający wg prawa ma obowiązek odebrania towar do reklamacji, chyba że się inaczej dogadacie.

oznacz moderatorów

MYSZKA_1701
#7 Wielbiciel#

Właśnie on proponuje zwrot 30% za zadość uczynienie jak rozumiem. Ale ja uważam że produkt jest marnej jakości i dlatego wada wystąpiła po pół roku użytkowania. Potwierdzę z jego strony pokrycie kosztów odbioru towaru. Zakup na Allegro oczywiście. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Ty wybierasz ale co oznacza 30%, to propozycja za uznanie reklamacji czy 30% kosztów odesłania na reklamację.

oznacz moderatorów

MYSZKA_1701
#7 Wielbiciel#

30% chce mi zwrócić sprzedający od kwoty zakupy w ramach rozpatrzenia reklamacji. To naprawdę słaba propozycja. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Może tak proponować,

oznacz moderatorów

MYSZKA_1701
#7 Wielbiciel#

Rozumiem ale ja mogę odmówić z powodu żadnej satysfakcji w rozwiązaniu reklamacji 🤔 Zapytam czy on pokryje koszty wysyłki towaru na reklamację. Jak nie to rozpocznę dyskusję. DZIĘKUJĘ za dyskusje. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Wg prawa ma obowiązek odebrania towaru na reklamację, mu go udostępniasz, oczywiście możesz zgodzić się inne rozwiązania. Przy pierwszej reklamacji sprzedający może naprawić, może wymienić na towar bez wad, albo zaproponować obniżkę, przy drugiej masz prawo odstąpienia od umowy zakupu.

oznacz moderatorów

MYSZKA_1701
#7 Wielbiciel#

Baaardzo dziękuję. Dokładnie tak wszystko rozumiem jak czytałam. Ale on od razu proponuje 30% zwrotu co jest żartem w stosunku do wartości. Dlatego oczekuję innego rozwiązania. 

oznacz moderatorów