Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zwróciłem grę, sprzedawca nie chce zwrócić pieniędzy. Proponuje mi zwrot połowy ceny gry plus wysyłka.
Poniżej część sporu ze sprzedawcą.
PO 14 dniach zakończ dyskusję jako nierozwiązaną i złóż wniosek do POK: https://allegro.pl/program-ochrony-kupujacych/index
@Baldier pisał Pan że kod może być nieaktualny, "MOŻE" nie znaczy że musi.
Przecież było wyrażnie naisane "może" czyli nie na pewno. Kod był? Był. Czyli zawartośc była kompletna. 99% kodów dodawanych do płyt po jakimś czasie traci ważność nawet jesli jest niewykorzystana. Jak kupię czasopismo komputerowe np. PC WORLD z 2010 r. (owszem można dostać i jeszcze starsze) to są na dołączonej płycie pełne wesje programów z podanym kodem aktywującym. Tylko po jakimś czasie te kody tracą ważność i program nie da się aktywować (nawet od firmy, która jest właścicielem programu nie uzyska się kodu do starej wersji) Mam płyty z programami z różnych czasopism komputerowych sprzed lat i wątpię aby mi sie udało aktywować choć 5 programów z posiadanych na tych płytach 100. Trudno się dziwić, że gra sprzed iluś lat ma nieaktywne kody. Takie są niestety realia rynku.
Wszystko zależy jak była opisana oferta.😁
@LEW433 Nawet jeżeli w opisie było, że jest kod, to jeszcze nie oznacza, ze działa. Jak sprzedawca ma sprawdzić działanie kodu przy zafoliowanej płycie. A przecież była w folii ? "To czy kod jest aktywny czy też nie zależy od wydawcy a nie od tego czy usługa sieciowa działa czy też nie w związku z tym w przypadku takich gier nigdy nie można być pewnym czy tak będzie dlatego też nie pisaliśmy o zawartości w treści oferty" I to jest całkowita racja. W treści nic nie było o działającym kodzie. To tylko kupujący założył, że tak jest i teraz ma pretensje o własne błędy.
Czyli nie mam o co walczyć, sprzedawca ma rację?
@Baldier Wg mnie tak, sprzedawca ma rację. Ale to jest moje subiektywne zdanie, poparte doświadczenie z programami ( z grami nie, ale podejrzewam, że jest tak samo) To Ty założyłeś, że kod będzie działał. Ale nietety tak to jest ze starymi grami czy programami. Nikt nie podaje do kiedy jest ważny kod. To zależy tylko i wyłacznie od "widzimisie" firmy.
Złóż wniosek do POK po zakończonej, nierozwiązanej dyskusji.😁
@Baldier sam piszesz cyt,, tak pisał Pan że kod może być nieaktualny, ,, Czyli co Wiedziałeś co kupujesz ... prawda ??