anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupony allegro

jkbartkowiak
#1 Nowicjusz

Dzień dobry,

Mąż wysłał mi link, żebym kupiła dla niego pojemniki ze Smartem.

Na etapie składania zamówienia wykorzystałam monety na kupon. Dopiero potem zauważyłam, że jestem zalogowana na Allegro Business. Mąż ma konto biznesowe i stąd link mnie przekierował. Nagle stałam się posiadaczem konta biznesowego na allegro bez świadomości.
Chciałam z tego wyjść, ale monety, które miałam na koncie prywatnym, zostały wykorzystane w ramach konta biznesowego i utworzonego kuponu. Dlaczego tak się stało że nie mogę ich użyć na prywatnym?
Dlaczego mogę użyć monety zdobyte na koncie prywatnym do celów biznesowych a po utworzeniu kuponu tracę do tego prawo?

Mimo że nie chciałam korzystać z Allegro Business, złożyłam zamówienie, bo kupon był już przypisany i nie dało się tego cofnąć.

Po otrzymaniu przesyłki okazało się, że pojemniki są za małe, więc dokonaliśmy zwrotu. Po zwrocie przydzielono mi kupon na kwotę zwrotu, ale został on przypisany do konta biznesowego. Nie chcę z niego korzystać, bo nie prowadzę działalności.

Chcę odzyskać moje monety na konto prywatne. Zakupu dokonałam tylko dlatego, że monety zamienione na kupon „utknęły” w części biznesowej i nie dało się tego zmienić.

Super zmiany

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@jkbartkowiak przykro mi, ale nie ma możliwości przeniesienia tego kuponu z jednego konta na drugie. W przypadku zwrotu środki z płatności wracają zawsze na konto, z którego zostały opłacone i tak samo jest z kuponem (jeśli w danej transakcji był wykorzystany).

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów