anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Licytacja w której brałem udział została zakończona przed czasem !

akom_ak
#7 Wielbiciel#

https://allegro.pl/oferta/felgi-kola-20-bmw-7-g11-g12-mpakiet-9578586795

Licytowałem ten przedmiot który miał się zakończyć po 19-stej, niestety aukcja została zakończona wcześniej myślałem ze oferty są zobowiązujące po obu stronach ? i jak się licytuje i wystawia do licytacji od pewnej ceny to po to by dopiąć transakcji. Czy jednak się mylę i wystawia się dla zabawy a jak kupie to mogę powiedzieć że nie chce tak jak sprzedający zakończył wcześniej aukcje ?  Bo chyba inaczej pojmuje zasady aukcji.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

xyz96
#21 Demiurg#

Sprzedający może zakończyć aukcję przed czasem. Jeśli nie odwoła ofert, licytację wygrywa osoba oferująca najwyższą cenę w momencie wcześniejszego zakończenia licytacji.

oznacz moderatorów

akom_ak
#7 Wielbiciel#

Ale nie dostałem informacji ze wygrałem, a po co licytacja jak może odwołać moją ofertę i z jakiego powodu ?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@akom_ak Po to zęby dostać odpowiednią kwotę , np ktoś mu zaproponował odpowiednią kwotę i zadowoliła go.

oznacz moderatorów

akom_ak
#7 Wielbiciel#

Jasne, raczej żeby ominąć allegro, własnie zauważyłem że wszystkie aukcje zakończone przed końcem i wystawione na nowo żeby ktoś nie zalicytował na koniec bo trzeba by zapłacić prowizje i wystawić rachunek, przy aukcji którą licytowałem pisze ze nikt nie licytował co nie jest prawdą bo ja licytowałem, ciekawe ze allegro sobie na takie coś pozwala, jak ostatnio koszty wysyłki wliczają do podstawy prowizji, a tu taka sytuacja, przypuszczam że cały czas tak robią ze kończą aukcje przed czasem, to tak jak wystawianie aut z ceną netto + niskie koszty gdzie suma do zapłaty jest "delikatnie" wyższa. Jakby nie szło normalnie i prosto takich spraw załatwiać

oznacz moderatorów