anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Metody dostawy: paczkomaty InPost

kingu80
#8 Zapaleniec

Witam,

Czy u was też znowu, przy każdym zamówieniu, musicie ręcznie ustawiać paczkomat InPost? Już chwilę był spokój i przestało mi podstawiać te badziewne paczkomaty allegro do którego w dodatku mam o prawie 5km dalej niż do paczkomaty InPost i teraz znowu zaczęło się to samo. Przy każdym zamówieniu muszę ponownie ustawiać inny paczkomat bo za każdym razem mam wybrany ten allegro. Jeżeli allegro nic z tym nie zrobi to wysyłam kolejne pismo do UOKiK. Widać kara którą dostali była zbyt niska i chcą zapłacić jeszcze więcej. 

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kingu80.

Wszystkie Paczkomaty w Polsce należą do Inpostu. Nie ma innych Paczkomatów.

A Allegro Paczkomaty Inpost to też urządzenia Inpostu. Natomiast Allegro ma jeszcze OneBoxy, ale to nie są Paczkomaty.

Paczkomat to nazwa własna urządzeń paczkowych Inpostu. Nie jest to określenie ogólne na maszyny paczkowe. Przy okazji Paczkomat piszemy wielką literą, jako nazwę własną. 

oznacz moderatorów

-Outlet-Butik-
#11 Animator

a dodam jeszcze ,że jeszcze chwila - i pewnie Allegro bedzie musiało się pożegnać z Paczkomatami - ponieważ będą należeć do ich największej KONKURENCJI. Rany aż chce zobaczyć ich minę jak im odpadnie 20 tyś punktów odbioru 😄

oznacz moderatorów

-Outlet-Butik-
#11 Animator

słuchaj - robią co sie da - aby nie promować swojego przyszłego konkurenta. Nosił wilk razy kilka .......

oznacz moderatorów

kingu80
#8 Zapaleniec

Uważam że o tym, gdzie chcę odebrać paczkę, decyduję ja jako jej odbiorca a nie platforma na której dokonuję zakupu. No cóż, trzeba pisać kolejną skargę. W końcu do biednych nie należą. Dostaną kolejne kilka milionów to może za którymś razem się nauczą żeby nie uszczęśliwiać ludzi na siłę. 

oznacz moderatorów

-Outlet-Butik-
#11 Animator

daj im spokój - ja kupuje popcorn i czekam na nową platformę sprzedażową - która wkońcu realnie - może zagrozić temu portalowi 

oznacz moderatorów

kingu80
#8 Zapaleniec

Oby ruszyła jak najszybciej! Skończą się wreszcie te chore prowizje jakie kasuje allegro. Mogli sobie pozwalać bo tak naprawdę nie mieli żadnej konkurencji. Ale to się w końcu zmieni. Zobaczymy co wtedy zrobią. Może podniosą prowizję od sprzedaży do 90% 😄 

oznacz moderatorów

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kingu80

I tu się mylisz. Wszystkiego zależy od tego, kto płaci za przesyłkę. Jak płaci Allegro, to oni wybierają. Jak płaci kupujący, to on wybiera. 

oznacz moderatorów

kingu80
#8 Zapaleniec

Zacznijmy od tego że za żadną przesyłkę nie płaci allegro i proszę tu nie pisać takich bredni! Za przesyłkę płaci częściowo kupujący który ma smarta a drugą część płaci sprzedający a nie żadne allegro! Myślisz że nie wiem jak to działa? Wiem doskonale. Handlowałem na tym portalu ale przez chore prowizje jakie ten portal pobiera, zrezygnowałem. Teraz sprzedają we własnym sklepie online. Ja zarabiam więcej a moi klienci kupują ten sam towar co kupowali u mnie na allegro za niższą kwotę nawet z kosztami wysyłki. I wszyscy są zadowoleni. 

oznacz moderatorów

-Outlet-Butik-
#11 Animator

zobaczymy jak to bedzie wyglądało na I... Bay. Sądzę ,że większość małych i śrendich sprzedawców - ma dość tego co tu się dzieje - od prowizji - po smarta przez męczarnie z katalogiem i przywłąszczanie sobie - X letniej pracy sprzedawców ( miniatury itd)

oznacz moderatorów

kingu80
#8 Zapaleniec

Ja handlowałem długo na allegro ale zrezygnowałem. Bo nie szło przy tych marżach. 1/4 wartości zamówienia oddawałem allegro. Przecież to chore! Ja rozumiem prowizje ale tyle?? Allegro zarabiało kilkukrotnie więcej za ten sprzedany towar niż zostawało mi. To jaki to ma sens? Ja mam dorabiać portal i nic z tego nie mieć? Teraz mam sklep online. Moi klienci mają to samo co mieli na allegro z tą różnicą, że płacą nawet z kosztami wysyłki, o około 15% mniej niż na allegro a mi i tak zostaje więcej. Mam nadzieję że ta platforma w końcu dostanie po tyłku i to ostro czego z całego serca im życzę. 

oznacz moderatorów

-Outlet-Butik-
#11 Animator

także uważam ,że uczciwe 10% za pośrednictwo - to byłaby cena sprawiedliwa.

Obecnie - nie ma szans zejść poniżej 20% - a jak chcesz jakieś reklamy , ads-y itd - to wybacz - ale zjada znacznie wiecej. Ja też się juz pomału żegnam - tz nie inwestuje tu nowego towaru itd - bo szkoda kasy.

oznacz moderatorów

-Outlet-Butik-
#11 Animator

dodam ,że "dzięki" katalogowi - zrobiła się "bylejakość" - oferty są byle jakie , byle na szybko - fotki głównie z katalogu - najbardziej tandetne. Nikt nic nei tworzy - bo po co skoro zaraz będą to mieć wszyscy - a TY tracisz czas na dopieszczenie. Dawniej - oferta z wariantami była dopieszczona - Klient widział opcje itd - teraz - jest jeden wielki **piiip**OLNIK - nic się nei zgadza - kolory , rozmiary - ofery rozłączone , źle połączone - MASAKRA. Widzę ,że juz każdy ma w d... to prostować - bo ileż można. Połączyć coś - za dzien - znów rozłączone. Zgłaszasz - działa dwa dni - znów to samo. Ja to olałem - widzę inni w mojej kategorii - także.  A wchodzisz na sklep online - wszystko pięknie sparowane - podpowiadają się rozmiary, fasony.... I kto się rozwija ?? Chyba COFA

oznacz moderatorów

kingu80
#8 Zapaleniec

Bardzo dużo firm schodzi z tej platformy. Ja osobiście znam takich 5, łącznie z moją to 6, które zaprzestały współpracy właśnie ze względu na chore prowizje. Nie da się ciągle podnosić cen a pod koniec jechałem już na takich marżach, że ze sprzedanego towaru za 100zł, na czysto zostawało mi może z 5zł. 5zł dla mnie a allegro na czysto miało ponad 10zł. Do czego to doszło, żeby pośrednik zarabiał więcej od sprzedającego. Trzymam kciuki za sukces nowej platformy InPostu. 

oznacz moderatorów