Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przez lata kupowania na allegro zdarzyło mi sie raz tylko wystawić negatywny komentarz. Postawiłam jedną gwiazdkę w ocenie obsługi klienta z powodu kłopotów z uzyskaniem pieniędzy ze zwrotu. Komentarz nie był ocenny - opisałam tylko sytuację (w rozwiązanie której musiałam prosić o wsparcie samo allegro). Allegro nie zakwestionowało komentarza, ale Sprzedający zablokował mi możliwość uczestnictwa w aukcjach.
Uważałam allegro za platformę zrzeszającą sklepy - nie wyobrażam sobie, żeby sklep w którym zwykle robię zakupy zabronił mi wejścia tylko dlatego, ze pozwoliłam sobie opisać przykrą sytuację, która mnie w tym sklepie spotkała. Jeśli to tak działa, to jaką rolę pełnią komentarze? Wolno wystawiać tylko pozytywne?
Ciekawa jestem jak to wygląda od strony regulaminu allegro. Oczywiście ten post jest "drogą na skróty" bo nie czuję się na siłach studiować całego regulaminu, ale może ktoś z Państwa mi podpowie?
ja_renka
@jarenka22 allegro udostępniło to narzędzie sprzedającym jako jedyne i nie ingeruje w jego zawartość .
Czyli kupujący musi być zawsze zadowolony i ma prawo wyrażać tylko pozytywne opinie, jeśli chce pozostać użytkownikiem? W sumie to ma jakiś sens, szkoda, ze nie wiedziałam wcześniej - to wiele mówi o znaczeniu komentarzy.
@jarenka22 tak , oceny mają duży wpływ na sprzedaż , trudno nam się wypowiadać nie znając stanowiska drugiej strony .
@jarenka22 Nie, klient nie musi wyrażać tylko pozytywnych. Najlepiej jak pisze zgodnie z swoim odczuciem. Zapewne jest tak że sprzedający nadużywają listy ale też jest dużo klientów którzy nadużywają broni jaką jest komentarz. Na dwoje babka wróżyła.