Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jest firma transportowa, która najpierw nie dostarczyła mi akumulatora twierdząc, że nikogo nie było w domu. Innym razem podmieniła mi w paczkomacie przesyłkę na inną nic nie wartą. Próba telefonicznego zgłoszenia do niej reklamacji jest praktycznie niemożliwe bo pozoruje działania a tak naprawdę do kontaktu wystawia bota, z którym nie można nic wyjaśnić. Widziałem w Internecie praktycznie same tragiczne opinie o tej "firmie". W zakupach na Allegro mamy jako kupujący możliwość oceny tylko towaru i sprzedającego dlaczego nie ma możliwości oceny firmy kurierskiej? Dlaczego takie sytuacje są tolerowane?
Czy nie można wprowadzić w zakładkach zakupu ostrzeżenia o tym, że transport może realizować ta konkretna firma?
Nie chciałbym mieć w przyszłości nic wspólnego z tą "firmą" "kurierską".
@tmszilcn to allegro decyduje jakim kurierem dostaniesz przesyłkę i masz być zadowolony.
@tmszilcn bardzo mi przykro, że miałeś negatywne doświadczenia podczas realizacji dostawy zamówień z Allegro. Nie możemy dodawać ostrzeżeń przed konkretnym przewoźnikiem.
Na formularzu płatności i dostawy, w przypadku wybrania Kuriera Smart! wybieramy najkorzystniejszego przewoźnika, nie możemy ustawiać tego ręcznie ani wykluczyć z tego procesu konkretnego przewoźnika dla danego konta.
Więc może zdarzyć się tak, że ponownie zostanie dla Ciebie wybrany ten kurier.
Gdybyś potrzebował naszej pomocy w zgłoszeniu reklamacji, o której tutaj piszesz, skontaktuj się z nami za pomocą formularza.
@tmszilcn w momencie gdy Allegro utrudniło mi wybór kuriera, przestałem zamawiać tu towaru które muszą być dostarczone kurierem 😞