anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie mogę się doprosić sprzedawcy o fakturę za zamówienie

piogaj1018
#1 Nowicjusz

Podpowiecie co zrobić w tej kwestii?

Zakup zrobiony 31.10 br, sprzedawca ma obowiązek do 15 dnia następnego miesiąca wystawić fakturę...

I tylko mnie zwodzi! "Sprawdzę co się dzieję... Dzisiaj wystawię fakturę... Wyślę PDF..."

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Zgłoś sprawę do Urzędu Skarbowego: Organem właściwym w sprawach o przestępstwa skarbowe jest naczelnik urzędu skarbowego. 

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@piogaj1018 Załóż w tej sytuacji dyskusję ze sprzedawcą. W zakładce Moje Zakupy wybierz zamówienie, dla którego chcesz otworzyć dyskusję. Przejdź do szczegółów zamówienia i kliknij [zgłoś problem z zakupem]. W kolejnym kroku wskaż powód dyskusji i zaznacz jedną z opcji dostępnych na liście. Sprzedający będzie miał 24 godziny na odpowiedź (czasu nie liczymy w weekendy i święta), będziesz mógł poprosić nas o pomoc. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@N_Nitka28 a Macie jakiekolwiek narzędzie do przymuszenia sprzedawcy ? , na koniec dyskusji konsultant napisze ,że mu przykro .

@piogaj1018 Owszem , możesz otworzyć dyskusję , ale zacznij od wyznaczenia ostatecznego terminu oraz informacji co zrobisz jeśli w czasie tego nie uczyni , poinformuj go o sankcjach .

oznacz moderatorów