Dzień dobry, wylicytowałem aukcję charytatywną WOŚP - i nie mogę wybrać przy płatności odbioru osobistego, pomimo, że w aukcji taka możliwość została zaznaczona. Pokazuje mi tylko możliwość odbioru za pośrednictwem płatnej opcji dostawy na paczkomat lub przez kuriera, co jest bezsensu, bo mogę odebrać wylicytowaną rzecz osobiście. Co z takim fantem teraz zrobić, nie będę in post nabijać za frajer kasy.
@Client:135456534 Możesz wybrać odbiór osobisty klikając w formularzu "zobacz więcej na mapie". Następnie wyfiltruj z prawej strony odbiór osobisty i oddal mapę. 😉
Jeśli sprzedawca udostępnił tę metodę dostawy znajdzie się na liście.
Dziękuję za szybką odpowiedź, sprawdzałem. Niestety nie ma takiej opcji na mapie.
@Client:135456534 Podaj numer zamówienia. Sprawdzę to.
Proszę:
00febb30-fdd9-11f0-b345-93e11f7ff078
@Client:135456534 Z tego co widzę to zamówienie jest anulowane 😞
Jest anulowane ponieważ przeniosło mnie do płatności, którą musiałbym pokryć razem z przesyłką. W aukcji, jak napisałem wyżej było zaznaczone, że można rzecz odebrać osobiście - ale po zakończeniu aukcji mam do wyboru - albo płacić za paczkomat, albo za kuriera.
@Client:135456534 Nie było potrzeby anulowania całego zamówienia.
Teraz już nic z tym nie zrobisz - umowa została rozwiązana.
Anulowana została płatność za zamówienie. A nie zamówienie.
Numer oferty: 18254055947
Płatność za zamówienie jest anulowana, a nie zamówienie .
@Client:135456534 Co jest napisane w zakładce moje zakupy? Zamówienie anulowane, czy płatność anulowana?
"Płatność została anulowana. Ponów płatność ".
@Client:135456534 to postępuj zgodnie ze wskazówkami
@Client:135456534 Możesz wybrać odbiór osobisty klikając w formularzu "zobacz więcej na mapie". Następnie wyfiltruj z prawej strony odbiór osobisty i oddal mapę. 😉
Sprzedawca dodał adres do odbioru osobistego i jest ok. Temat uważam za zamknięty.