anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie mogę zgłosić sprawy na allegro poprzez napisz do nas, ponieważ nie ma tego produktu w liście

skarbeczeq88
#7 Wielbiciel

Witam
Dnia 10.09.2024 kupiłem nowy prostownik .Przyszedł uszkodzony ponieważ potencjometr nie reagował po podłączeniu go do akumulatora zgodnie z instrukcją Niestety nie było to tuz po zakupie ponieważ nie potrzebowałem używać go od razu. 20 maja 2025r poinformowałem o tym sprzedającego i odesłałem produkt na gwarancję .Produkt gdy przyszedł po gwarancji również nie był niestety sprawdzony od razu. Gdy ponownie potrzebowałem prostownika, niestety nie działał. Po prawidłowym podłączeniu prostownika do akumulatora strzela. Dnia 24.12.20025 zgłosiłem o tym fakcie firmę, która napisała że wyślę kuriera. Tego dnia czekałem na kuriera cały dzień, lecz niestety nie było. Po kilku dniach dostałem na allegro wiadomość, że decyzja pozytywna prostownik będzie naprawiony. Napisałem do firmy na jakiej podstawie decyzja pozytywna jeśli prostownik nadal jest u mnie i czeka na kuriera. Odpisali mi, czemu nie poinformowałem, że paczka nie została wydana. Zadzwoniłem do firmy kurierskiej i okazało się, że żadnego kuriera tego dnia do mnie wysłali. Mam dokument z GLS że tego roku nie było takiego zlecenia. Po napisaniu tego faktu nadali kolejnego kuriera, który odebrał paczkę. Po kilku dniach dostałem decyzję negatywną na emaila, nie na dyskusji na allegro.
W emailu napisali że po przeprowadzonej szczegółowej analizy zgłoszonego uszkodzenia oraz okoliczności jego wystąpienia informujemy, że reklamacja została rozpatrzona negatywnie ( decyzja odmowna) Zgodnie z dostarczonymi informacjami oraz opinią techniczną uszkodzenie urządzenia wynikało z chwilowego zaniku prądu lub nagłej zmiany jego natężenia w wyniku błędnego podpięcia lub miał ze sobą kontakt kabel ujemny z dodatnim co doprowadziło do zwarcia i spalenia urządzenia.
Czuję się oszukany, ponieważ prostownika nie użyłem ani razu. Mój błąd że nie sprawdziłem stan prostownika po 1 reklamacji, ale uwierzyłem, że dostał naprawiony. Po wyjęciu go z kartonu wyglądał jakby był używany, mam na to zdjęcia. Tak nie wygląda nowy prostownik, który leży cały czas w kartonie.
A napisanie, że spaliłem urządzenie to już szczyt kłamstwa ze strony firmy. Proszę o odniesienie się w tej sprawie.

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@skarbeczeq88 My jako Allegro nie możemy ingerować w decyzję sprzedawcy, ponieważ cały proces reklamacji leży po jego stronie. Nie możemy go zmusić do uznania reklamacji. 

Doprecyzuj co oznacza, że nie możesz napisać do Allegro, ponieważ nie ma produktu na liście? 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów