anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie wyszukuje wszystkich ofert

meteser
#9 Pomysłodawca#

Dlaczego Allegro nie wyszukuje wszystkich ofert?
Po wpisaniu frazy nie wyszukało mi oferty, którą kilka dni wcześniej dodałam do ulubionych, pomimo że w tytule znajduje się wpisana fraza!
O co tu chodzi?

oznacz moderatorów
16 ODPOWIEDZI 16

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@meteser podaj proszę szczegóły tego wyszukiwania. Najprawdopodobniej oferta jest wśród ofert połączonych z produktem, ale abym mogła to sprawdzić, potrzebuję link do tego wyszukania.  

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Agent555
#19 Nestor#

@la_nika   mi też nie wyszukuje wszystkich ofert, zgłaszałem to , żaden doradca tym się nie zajął , w tym momencie tak wygląda wyszukiwanie że nie wyświetlaja się wszystkie h oferty

Dramat 

oznacz moderatorów

meteser
#9 Pomysłodawca#

To nie jest kwestia jednej oferty. Wyszukiwarka działa wybiórczo. Zależy skąd skopiuję tekst frazy. Kopiowanie TEJ SAMEJ frazy tytułu z aukcji od jednego sprzedawcy wyszukuje inaczej niż od innego sprzedawcy (np. model przedmiotu).  Głupio to wszystko działa. Tak samo głupie jest to, że muszę odinstalować rozszerzenie  "translator" ze swojej przeglądarki żeby cokolwiek napisać na tym forum, bo inaczej nie da się dodać posta. Zmieńcie programistów bo chyba tylko kawę tam piją i lulki palą.

oznacz moderatorów

Crow_Empire
#14 Krzewiciel#

Ja nie widzę swoich kilkunastu ofert promowanych na dwóch kontach, a w kategorii, w której wyszukiwałem używane przedmioty jest 14 stron, wczoraj było ich kilkadziesiąt. Pewnie znów jakiś nieudacznik straci pracę, bo zepsuł całą wyszukiwarkę. Litości.

oznacz moderatorów

Klos01
#10 Popularyzator#

i coś się zmieniło w tej kwestii ?.

Bo ja również nie widzę ofert w dziale telefony na głównym Allegro.

Nie tylko moją ale również inne których linki dałem do zakładki.

W ogóle w dziale telefony nie widzę wszystkich marek które są wystawione przez innych sprzedawców.

Moja nie jest widoczna na głównym jak i na lokalnie.

te inne są wystawione na głównym i po wpisaniu frazy modelu pokazuje tylko akcesoria pomimo że jest z 9 modeli.

Skoro Alllegro robi taki bałagan że nie widać ofert z lokalnie, to powinno stworzyć osobne Allegro firmy i Allegro Szaraki z możliwością przełączenia w górnym lewym rogu.

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@Klos01, nowy widok wyników prezentuje produkty zamiast ofert. Przy każdym produkcie znajdziesz link "pokaż X ofert", który umożliwia zobaczenie wszystkich ofert tego samego produktu. 
Podczas poszukiwań możesz korzystać z filtrów i zawęzić wyniki do konkretnej kategorii, którą jesteś zainteresowany. 
Jeśli nadal nie znajdujesz oferty, to proszę, podaj przykładowy link oraz hasło, które wpisujesz w wyszukiwarkę. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Klos01
#10 Popularyzator#

Wczoraj nie było niektórych marek w Smartfony i telefony komórkowe po lewej stronie u góry i poniżej "Marka telefonu". Dziś o dziwo są.

Ale po zawężeniu szukania  i podaniu np wielkości ram lub/i pamięci wewnętrznej już nie pokazuje niektórych telefonów pomimo że telefony spełniają wymogi wyboru i mają  podane w parametrach wyszukiwane dane.

oznacz moderatorów

julienail
Moderatorka
Moderatorka

@Klos01, czy możesz podać konkretne przykłady takich wyszukiwań? Prosiłabym o podanie, jakie filtry zaznaczasz oraz o przykładowe oferty, które się wówczas nie wyświetlają, chociaż powinny. 

Julia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Klos01
#10 Popularyzator#

smartfony-i-telefony-komorkowe-    meizu  i obecnie bez żadnego wyboru nie widać tej oferty .

Po wpisaniu wyboru 3gb ram i 32gb wewn. nadal nie widać  ,tak samo po wpisaniu tylko 32gb wewn,

Ale jak się wpisze tylko 3gb ram to jest widoczne . Z tego co kojarzę to ostatnio coś było inaczzej

teraz nie znajdę wszystkich przykładów musiałbym odtworzyć z historii.

Patrzyłem inny telefon który pamiętałem ale chyba już go wyświetla poprawnie, choć nie sprawdzałem różnych opcji.

W podanym przykładzie w podkategoriach po lewej stronie w "Model telefonu" w ogóle nie istnieje powyższy model

smartfony i telefony komórkowe 32 GB 3 GB RAM.png

oznacz moderatorów

Klos01
#10 Popularyzator#

Dziś kolejny przykład.

smartfony-i-telefony-komorkowe- Lenovo 

Po wpisaniu wybraniu Lenowo - Nie znajduje / Nie widać
Po wpisaniu wybraniu Lenowo i przedział cenowy od 41zł znajduje widać (przy 40zł i niżej nie pokazuje)

Po wpisaniu Lenowo i wybraniu 64gb wewn. - Nie znajduje / Nie widać
dodatkowo lista z lewej pokazuje 5 modeli a w ogłoszeniach widocznych jest 6 i jeden niewidoczny. Czyli oprócz tego na liście też nie widać kolejnego. Bo powinno być 7
Nie pokazuje z allegro lokalnie  tego nie pokazje  oraz  tego też nie pokazuje 

Po wpisaniu Lenowo i wybraniu   6gd ram i 64gb wen. - widać / znajduje
Po wpisaniu 6gb ram i wybraniu lenowo  - widać / znajduje dwa telefony ale w wyborze modelu widnieje jeden a powinny być dwa.

Screenshot  Lenovo S5 Pro.jpg

oznacz moderatorów

Klos01
#10 Popularyzator#

@Klos01  napisał(a):

Po wpisaniu wybraniu Lenowo i przedział cenowy od 41zł znajduje widać (przy 40zł i niżej nie pokazuje)

Już nie aktualne bo cena się zmieniła to i wybiórczy sposób wyszukiwania się zmienił

teraz to

przy kwocie wyszukiwania   od 351-do 398zł  - znajduje

przy kwocie wyszukiwania   od 350-do 398zł  - nie znajduje

przy kwocie wyszukiwania   od 351-do 399zł  - nie znajduje

Po wybraniu 6/64  cena od 200 do 390zł  -  nie znajduje

ale jest jeden Lenovo w tej cenie i po wybraniu Lenovo pokazuje dwa.

Te anomalia/błędy ciągle się zmieniają, bo to co pisałem post wcześniej to połowa inaczej już działa. nie tak jak opisałem. Sama zmiana ceny powoduje zmiany całościowe.

Słowem cały system kiepsko działa i nie wiem jak to wygląda z ogłoszeniami promowanymi, bo jeżeli tak samo no to koszmar.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Klos01 Proszę Cię o przesłanie dokładnych fraz, które wpisujesz w wyszukiwarkę, linków do wyników wyszukiwania i ofert, których nie widzisz na liście.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Klos01
#10 Popularyzator#

W ostatnim poście linki są zawarte w tekście. Wcześniejszy post chciałem edytować by wstawić linki ale czas edycji minął 😞

teraz sprawdzam Meizu i 30 minut temu to co nie działało, to teraz działa.

Jak będę miał czas to wrzucę chyba że zespół poprawi.

Tu Lenovo na całym Allegro pokazuje z lewej strony 1 szt a są dwa

wcześniejszy link

przy kwocie wyszukiwania   od 350-do 398zł  - nie znajduje

już znajduje ale po lewej stronie w modelach nie istnieje S5 pro

oznacz moderatorów

Klos01
#10 Popularyzator#

Wyszukiwarka nadal nie wyszukuje MEIZU M6s np. przy wyborze 3/32 do 300zł

Nie ma też w modelach po lewej stronie.

Niestety system Allegro żyje własnym życiem i informatycy zapewne robią co mogą ale wychodzą ciągle nowe kwiatki. Jedna inna zmienna i znowu cyrk na kółkach. W którymś momencie zrobiono błąd i przy rozrośnięciu się systemu jak widać jest nie do opanowania.

Przy popularnym produkcie jest szansa że ogłoszenie będzie widoczne, bo wskazana kategoria może wyłonić niewykrywalny w wyszukiwarce przedmiot ale przy jednostkowych jak widać to szczęśliwy los.

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@Klos01 poruszasz wiele wątków i trudno jest mi zweryfikować problem o jakim piszesz. Proszę  przesłanie dokładnych fraz, które wpisujesz w wyszukiwarkę, linków do wyników wyszukiwania i ofert, których nie widzisz na liście.

Nie widzę błędu w linkach jakie wysyłasz.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

Klos01
#10 Popularyzator#

No to proszę jeden najważniejszy który zapewne robi cały bałagan.

Brak powyższych modeli w bocznym panelu wyszukiwania/wyboru "Model telefonu"

- S5 Pro
- M6s

32 GB 3 GB RAM - Allegro.png

oznacz moderatorów