Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, w dniu 12 i 13.02.2025r. dokonałem zakupu u tego samego sprzedawcy 2 szt. smartwatches (według opisów aukcji – Huawei). Przesyłki otrzymałem w odstępie kilku dni. Okazało się, że obydwa zegarki nie są oryginalne. W dyskusji ze sprzedającym (podjętej za pośrednictwem Allegro) dotyczącej pierwszego zakupu z 12. 02. Sprzedający wyraził chęć przyjęcia zwrotu i odesłania drugiego produktu oraz pokrycia kosztu zwrotu. Obawiam się, że mogę otrzymać kolejny nieoryginalny produkt i co w takim przypadku? lub też, że sprzedający nie odbierze zwrotu – co w takiej sytuacji? Ponadto, czy mogę zwrócić obydwa przedmioty w jednej przesyłce (koszt wysyłki do Chin jest bardzo wysoki), jeśli były zakupione na dwóch odrębnych aukcjach i przyszły w dwóch odrębnych przesyłkach. Bardzo proszę o pomoc w powyższych kwestiach, gdyż po raz pierwszy znalazłem się w tego typu sytuacji i zupełnie nie wiem jak należy postąpić, czy w ogóle istnieje jakakolwiek szansa na odzyskanie pieniędzy.
Pozdrawiam,
Sławek
Sprzedawca powinien odebrać przesyłkę na własny koszt. Takie jest u nas prawo. Nic nie wysyłaj za swoje. Żądaj od sprzedawcy tego. Może pokryć wysyłkę z góry, przysłać kuriera, przysłać opłaconą etykietę.
Czy Allegro włączyło się w dyskusję? Jeśli tak, co oni na to?
Zawsze możesz skorzystać z Allegro Protect, jeśli spór nie dojdzie do finiszu. Często zwracają pieniądze w takich przypadkach.
Na przyszłość, kupuj od polskich przedsiębiorców.
Sprzedawca podał adres zwrotu i deklaruje pokrycie kosztów wysyłki. Myślisz, że może sam przysłać kuriera lub opłaconą etykietę w przypadku zwrotu do Chin? Deklaruje również wymianę smartwatcha, ale po tym, jak otrzymałem drugą przesyłkę z kolejnym nieoryginalnym, mam olbrzymie wątpliwości czy w ogóle jest szansa na otrzymanie oryginalnego produktu.
Poprosiłem Allegro o pomoc i uzyskałem odpowiedź, że muszę odesłać ten zegarek. Niestety, koszt wysyłki do Chin jest znaczny i nie chciałbym stracić jeszcze więcej pieniędzy.
No ale czego oczekujesz? Musisz dokonać wyboru. Zostawiasz i sprzedajesz na targu za 20 zł albo odsyłasz i czekasz na pieniadze
choćby z protecta
jak ci napisał że nas wysłać to wysyłaj. A o szczegóły w jaki sposób trzeba pytać jego. Każdy ma swoje procedury. Nas tam nie ma