anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Niepoprawny adres zwrotu

MAMY ROZWIĄZANIE!
HP_2016
#7 Wielbiciel#

Jakiś czas temu zauważyłem że nie otrzymałem pieniędzy za zwrot sprzed kilku miesięcy.

Otworzyłem dyskusję z sprzedającym,który stwierdził że nie otrzymał zwrotu.Pokazując mu historię przesyłki stwierdził że nie jest to adres jego firmy.List przewozowy dla kuriera został wygenerowany poprzez formularz zwrotów na Allegro. Co ciekawe adres zwrotu jest taki sam jak nadania paczki.

Pomoc allegro prosi o zgłoszenie reklamacji do przewoźnika.

Mam składać reklamacje do firmy kurierskiej która prawidłowo dostarczyła paczkę?

Czy mogę złożyć wniosek do allegro protect,bez kontynuacji dyskusji z sprzedającym i reklamacji u kuriera?

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3
ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@HP_2016 Cześć. 🙂 Przykro mi, że spotkała Cię taka sytuacja. Zwróciłeś towar prawidłowo, na adres, który sprzedający samodzielnie podał w warunkach zwrotu. Kontynuuj dyskusję i napisz w niej, że chcesz skorzystać z Allegro Protect, ponieważ prawidłowo dokonałeś zwrotu. 

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Jeżeli odesłałeś zgodnie co podał sprzedajacy w zakladce zwroty, to niech on sobie sam skalda reklamacje jak chce, odznacz dyskusję jako nierozwiązaną jak tylko będzie możliwość i wniosek do Allegro Protect.

oznacz moderatorów
HP_2016
#7 Wielbiciel#

Dziękuję za wskazówki,

Gdzie to można odznaczyć jako nierozwiązane? Bo widzę tylko opcję zakończ dyskusję 

Sprzedający nalega na zakończenie dyskusji,twierdząc że nie jest niczemu winien.

oznacz moderatorów