Dzień dobry,
W poniedziałek 26 stycznia nadałem zwrot nr OMX7/2026 za pośrednictwem poczty polskiej (pocztex - darmowy zwrot Smart) , numer przesyłki zwrotnej to PX7398868488 jednak zauważyłem, że kurier dwa razy podjął nieudaną próbę doręczenia paczki zwrotnej.
Proszę o weryfikację sprawy.
Od sprzedawcy otrzymałem jedynie taką wiadomość:
"Przykor nam ale codziennie paczki są od nas obierane przez pocztę polska i zwraca to musi być jakaś pomyłka z ich strony .
Ania
Pozdrawiamy
PLANETA-ZDROWIA – Team
Obsługa klienta"
@Client:43787506 Z tego co widzę paczka dzisiaj zmieniła status i jest w drodze. Proszę Cię jeszcze o cierpliwość.
https://emonitoring.poczta-polska.pl/?numer=PX7398868488
Niestety dzisiaj sytuacja znowu się powtórzyła. W statusie przesyłki po raz trzeci z rzędu pojawia się informacja "Nieudane doręczenie - kurier podejmie jutro ponowną próbę" godz 16:48.
Od Poczty polskiej otrzymałem dziś rano taką wiadomość:
"
Szanowny Panie,
Wpis "nieudane doręczenie - może pojawić się, jeżeli pracownik doręczający przesyłki w tym dniu nie zdążył dostarczyć wszystkich otrzymanych przesyłek i nie mógł pozostawić zawiadomienia. W następnym dniu roboczym powinna zostać podjęta kolejna próba doręczenia przesyłki.
Z informacji znajdujących się w systemie śledzenia wynika, że wskazana przesyłka dziś została wydana do doręczenia
Z wyrazami szacunku / Best Regards,
Zespół Doradców Klienta / Customer Advisory Team"
Sprzedawca twierdzi że wg ich wiedzy nikt nawet nie podejmuje próby doręczenia paczki ponieważ "brakuje im rąk do pracy".
Opinie o Poczta Polska - Poczta w Ciemne
Co mogę zrobić w takiej sytuacji?
Pocztex ma gwarantowany termin doręczenia do 6 dni roboczych.
A jeżeli chodzi o placówkę w Ciemnych, to nie ma tam placówki pocztowej tylko gigantyczna sortownia.
Jeżeli adres doręczenia znajduje się w granicach administracyjnych Warszawy, to dotyczenie będzie bezpośrednio z WER (sortowni) z pominięciem placówki pocztowej.