Dzień dobry,
w środę kupiłam przedmiot z dostawą na drugi dzień. Mamy sobotę a miała być w czwartek, w normalnych okolicznościach nie patrzę na opóźnienia ale przedmiot miał być na prezent. Czy można skontaktować się z dostawcą kiedy przewiduje dostawę?
nr przesyłki to AD01J6ER49
dziękuję
Kontaktowałaś się już z nami w tej sprawie i Doradca podjął działania, proszę o cierpliwość!
Allegro Delivery ma gwarantowany termin doręczenia do 3 dni roboczych. Twoja przesyłka została nadana 17 grudnia, czyli powinna dotrzeć do celu do 22 grudnia.
A termin widoczny w ofercie nie jest gwarantowany, lecz przewidywany.
No niestety, ale ten „gwarantowany termin” także się nie sprawdza, mamy dzisiaj 23 grudnia a przesyłka nadal nie zmieniła statusu … 🫣
To teraz możesz zgłosić że przesyłka nie dotarła w terminie poprzez formularz na stronie https://allegro.pl/pomoc/last-mile/zloz-reklamacje
Wytłumacz to dzieciom, które czekają na prezenty 😁 A tak poważnie to takie zgłoszenie, zwłaszcza w tym terminie gdzie podobnych przypadków jest tysiące jest tylko stratą czasu. Odpowiedź mogę wkleić w tej chwili bo to szablon "konsultantów"
Moja rada, Adrianna_ladna jedź do sklepu póki są jeszcze czynne i ogarnij prezenty stacjonarnie, zgłoś zwrot i nie wracaj tu więcej 😉