Dzień dobry, Dostałam wiadomość z serwisu Allegro:
Według naszej wiedzy nie uregulowali Państwo długu wynikającego z zobowiązania z naszym serwisem. Prosimy o przelanie 2.32 PLN w celu dalszego korzystania z naszych usług. W przypadku braku uregulowania zaległości Państwa konto zostanie zawieszone, a dług przejmie windykacja
@madelajne1 to zmasowany atak na użytkowników Allegro celem wyłudzenia danych i może i pieniędzy.
Zaległości możesz sprawdzać w rozliczeniach z allegro
Tu masz podobny watek Wiadomosc o zaleglosciach allegro
Dzień dobry. Dostałam wiadomość o zaległościach allegro ...drobna kwota i powiadomienie że jeżeli nie uiszczenia wpłaty to konto zostanie zawieszone a sprawa trafi do windykacji. Nie ma problemu z opłacenie jakiegokolwiek długu pod warunkiem że mail jest prawdziwy. Moje pytanie brzmi ...gdzie mogę znaleźć informacje o tym zadluzeniu w koncie allegro.
Pozdrawiam
@weroni21 saldo swojego konta możesz sprawdzić w każdej chwili w tej zakładce.
Dziękuję za podpowiedź, w tej zakładce mam tylko to na kwotę 0.40 a info przyszło na 2.32...
@weroni21 nie pozostaje nic innego niż wpłacić 1 zł (to minimalna kwota każdej operacji płatniczej).
@weroni21 czy możesz pokazać mi tę wiadomość wraz z widocznym adresem nadawcy?

@weroni21 dziękuję, ale nie klikaj proszę w te przyciski ani nie przelewaj żadnych pieniędzy przez linki podane w tej wiadomości. To jest próba wyłudzenia. Faktyczny stan zadłużenia możesz sprawdzić wyłącznie w zakładce, którą Ci podałam i rzeczywiście w tej chwili wynosi ono 0,40 zł.
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Wolałam sprawdzić niż zostać oszukaną.
Pozdrawiam
@weroni21 bardzo słusznie. Cieszymy się, że mogliśmy pomóc i dobrego wieczoru 🙂
Ja tez dostałam takiego maila !
Witam dostałam na swój adres email wiadomość od Allegro PL, że mam zaległość na koncie 2.32zł i jeżeli tego nie ureguluje to zablokują mi konto w serwisie. Jest też przekierowanie "reaktywuj konto". Nie chcę wchodzić w link ponieważ podejrzewam że to oszustwo że względu na to że w aplikacji nie mam żadnych długów. Czy mogę się w jakiś sposób zabezpieczyć? I jak powiadomić serwis allegro że krąży oszustwo? Pozdrawiam
Też przed chwilą dostalam, nie klikaj w nic.
Ja również takiego maila dostałam
Według naszej wiedzy nie uregulowali Państwo długu wynikającego z zobowiązania z naszym serwisem. Prosimy o przelanie 2.32 PLN w celu dalszego korzystania z naszych usług. W przypadku braku uregulowania zaległości Państwa konto zostanie zawieszone, a dług przejmie windykacja
Ponownie przypominam - to jest próba wyłudzenia danych! Nie klikaj w żadne linki z tej wiadomości, nie wykonuj płatności i nie podawaj żadnych danych. Zachęcam od razu usuń e-mail i oznacz go jako SPAM.
Pamiętajcie proszę, że podejrzane wiadomości należy przesyłać do weryfikacji na adres phishing@allegro.pl.