Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
witam zastanawiam sie czemu allegro pozwala na oszukiwania kupujacych z tego co zobaczyem wiele juz komentarzy bylo na ten temat negatywnych chodzi o strecz aukcja 10 x 3 kg daje nam 30 kg a waga paczki 25 kg czyli brakuje 5 kg w tymjedna gilza wazy ponad kg i to juz ciagnie sie bardzo długo https://allegro.pl/oferta/folia-stretch-3kg-10szt-strecz-czarny-czarna-mocna-9514063759?snapshot=MjA...
czemu allegro na to pozwala i nic z tym nie robi widzac ile jest komenatrzy na ten temat
@stukgips Cześć. Jeśli folia stretch nie waży 3 KG, tylko 2,5 KG - to jest to produkt niezgodny z opisem. Widzę, że rozpocząłeś Dyskusję. Poczekajmy na odpowiedź sprzedającego w tej sprawie.
@stukgips otworzyłem komentarze sprzedającego i jest tam odpowiedź sprzedającego do jednego z ostatnich negatywów dotyczących tej folii:
"
"Folia ważny znacznie mniej niż podana w aukcji. Nie polecam "
"Już wyjaśniam, na allegro mamy opisane 2,2kg folii netto + tuba 0,8kg, łącznie 3kg. Ostatnia dostawa przyszła nam na mniejszych tubach, bo 0,2kg i całość powinna ważyć w okolicach 2,4kg, folii powinno być cały czas bez zmian, jak opisano w aukcji 2,2kg netto. Proszę to zweryfikować ważąc całą rolkę, a następnie samą tubę po zużyciu folii. Zaznaczam, że my nie produkujemy tych rolek, jedynie je sprzedajemy, jeżeli coś jest nie tak, możemy dosłać braki, lub obniżyć cenę. Czekamy na kontakt."
"
w opisie jest wyrażnie napisane 10 x 3 kg a nie czarownie ile tuba wazy nie taki materiał itd ja zakupowal to co jest w opisie podane
@stukgips Trzeba czytać też PARAMETRY tam jest podane :
tu chodzi o to ze paczka nie rozpakwoana wazyla nie całe 25 kg 🙂 plus gilzy pewnie waza jakies ponad 6-8 kg obctawiam to nam daje foli 17 kg:) wiec cos tu nie gra
i tu nie chodzi ze nie ma foli 30 kg tylko ze paczka wazy przy doreczeniu 25 kg a nie 30 🙂 proste i logiczne w opisie jest ze 10 x 3 kg daje nam to 30 kg proste a nie 25 kg 🙂
@stukgips Przeczytałeś wyjśnienia o lżejszych tubach. Zamiast 0,8 kg, 0,2 kg
Odpowiedź z dnia 26 sty 2022
"Już wyjaśniam, na allegro mamy opisane 2,2kg folii netto + tuba 0,8kg, łącznie 3kg. Ostatnia dostawa przyszła nam na mniejszych tubach, bo 0,2kg i całość powinna ważyć w okolicach 2,4kg, folii powinno być cały czas bez zmian, jak opisano w aukcji 2,2kg netto.
rolka nie waży 0,2 tylko prawie 1 kg wiec rozumeim obrone przyjaciela ale niestety nie tym razem sie nie uda
Jak się dostaje dostawę towaru o innych parametrach to trzeba też zmienić opis i parametry w aukcji. Ja nie kupuję tych tłumaczeń sprzedającego, do tego słaby tekst folii powinno być. To powinno być czy jest ?
Nie rozumiem dlaczego go bronisz.
@stukgips A skąd wiesz ile waży tuba w tej dostawie ? Przewinąłeś folię ? I nie bronię żadnego przyjaciela (wypraszam sobie takie insynuacje) Znam tą firmę bo kupuję od nich folie i rzeczywiście same tuby są różne. A poza tym co co chwila zmienisz wagę tuby "plus gilzy pewnie waza jakies ponad 6-8 kg " "rolka nie waży 0,2 tylko prawie 1 kg " To są cytaty z Twoich postów. Co post to waga rośnie.
Przejrzyj negatywne komentarze tego sprzedającego. Przecież tekst o nowej dostawie na mniejszych tubach on wciska kupującym już od maja ubiegłego roku 😂🤣
@Kaliope_Brzeg Tak, znam je. Ale podobne mają prawie wszyscy sprzedający folie. Poza tym nie bronię sprzedawcy tylko chcę wyjaśnić.
No ale co tu wyjaśniać? Skoro od blisko roku jego towar waży mniej to świadomie wprowadza kupujących w błąd, nie chcę już tutaj używać słowa oszukuje.
@Kaliope_Brzeg Ten link podał mi @LEW433 https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85cych/nieuczciwy-sprzedawca-deklarowana-waga-fo...
Powtarza się ten sam temat. Ja sam zamawiając folię (ja zamawiam po 1 szt) zauważyłem, że te tuby są różne - raz grube, ciężkie raz cienkie, lżejsze. Podejrzewam, że tak robi producent, a błedem sprzedawcy jest brak aktualizacji oferty po każdej nowej dostawie.
Podobny wątek był już.🤔
@LEW433 Byl, tylko nie pamiętam jaki był wynik.