Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy spotkaliście się z sytuacją, że wasza uczciwa opinia dot. danego produktu została wycofana z powodu, że nie dotyczy już oferowanego produktu? Zauważyłem, że przedmioty na aukcjach zmieniają się (są podmieniane), a opinie po starym pozostają co niejednokrotnie wprowadza w błąd kupującego. Często jest tak, że produkt oceniony na 5.0 ma ostatnie recenzje sprzed roku, a tym samym nie mam pewności, że dotyczą tego, czym właśnie jestem zainteresowany. O ile opinie wskazujące wprost, że dotycza np. wiatraka, a na aukcji jest już np. nawilżacz powietrza są wycofywane (co też jest nie ok, bo nie po to poświęcam swój czas na pisanie recenzji), o tyle takie uniwersalne w stylu: "polecam, super produkt" pozostają. Czy taka możliwość edycji aukcji nie prowadzi przypadkiem do nadużyć i nieuczciwości względem oferty?
Sprzedający mówią o tym od kiedy katalog wprowadzili. Allegro jak zwykle ma to gdzieś. Katalogi są zmieniane, łączone, podpinane nieprawidłowo przez przypadek, podpinane nieprawidłowo celowo: czasem chińczyk co nie wie co wystawia, czasem podróba lub zamiennik, czasem ktoś komu inaczej system nie chce przyjąć oferty. Przykładowo chciałam ostatnio stare kołpaki wystawić, Allegro chciało mi je pod jakieś miksery podpiąć!!! No to poszły na vi.... łaski bez. Samych wpisów sprzedawców gdzie wystawiali jednej firmy, a Allegro uparcie podpinało im do podobnego innej firmy była masa... To jest nie do ogarnięcia. Do tego dochodzą podróbki, tanie zamienniki, używane itp.
Było tu sporo firm, które ciężko pracowały na opinie swojego produktu. Ktoś się podpiął z o połowę tańszym badziewiem i opinie poszły się...
To nie ma prawa dobrze funkcjonować. Dobrze, by było gdyby opinie dotyczyły tylko i wyłącznie jednej oferty jednego sprzedawcy.
Ramy czasowe to też ma fajne. Przykładowo kilka dni temu wystawiłam sobie towar wyłącznie ewentowy, jest sprzedawany tylko przez nie cały miesiąc co roku. Podpięłam do zeszłorocznego katalogu. I na dzień dobry widzę "ostatnio 8 osób kupiło ten produkt", no fajnie to ostatnio oznacza ROK TEMU.
Najpewniejsi są sprzedawcy z opisowymi negatywami. Tacy co widzisz co robią w przypadku reklamacji, jak Cię potraktują. Wady, błędy zdarzają się każdemu ale to jak na nie reaguje jest kopalnią wiedzy. Od razu widać z kim w razie czego załatwisz sensownie problem, a kogo lepiej omijać. Ale i o to trudno coraz bardziej, bo nawet negatywy są zaśmiecone opiniami o delivery i masa czytania bez sensu.