anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ponowna rejestracja konta

belcho99
#8 Zapaleniec

Witam, potrzebuję pomocy, zostałem zawieszony z automatu przez jakiegoś bota allegro po prawie 20 (!!!) latach współpracy bez zaległości na koncie. Niestety tłumaczenie się przez formularz kontaktowy, że popełniony został błąd, że zostałem mylnie posądzony a sytuacja nie miała miejsca to zderzenie ze ścianą. Odpowiedzi na maila raz dziennie i kategoryczne żądanie mojego dowodu przez prywatną firmę a nie funkcjonariusza są delikatnie mówiąc bezzasadne. Regulamin wewnętrzny allegro w tej konkretnej sytuacji niestety nic nie znaczy bo nie stoi ponad ustawą. Odsyłanie z pytaniami do czatbota to kpina, to urządzenie jest upośledzone i nie przydaje się zupełnie do niczego. 

W związku z powyższym: czy mogę ponownie zarejestrować konto na ten sam mail co wcześniej było i ten sam numer telefonu? Próbowałem- niby mail wysłano z linkiem aktywacyjnym a nie doszedł. Sporadycznie wywali komunikat:  coś poszło nie tak.

Jeśli nie: czy po ponownej rejestracji na nowy mail mogę zmienić tenże adres email i numer telefonu na poprzednio używany?

Po zmianie nie będzie z automatu ponownego zawieszenia na zasadzie : wcześniej temu użytkownikowi za coś konto zawieszono to i teraz ban automatyczny? 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@belcho99  ban na nowe konto jest z automatu, a jak jeszcze podasz stare dane , to tym bardziej😉

Jedyne co możesz zrobić, to wymienić telefon, komputer, dostawcę internetu i założyć konto na szwagra😁

oznacz moderatorów

belcho99
#8 Zapaleniec

Ja wiem że wysłanie skanu dowodu zapewne rozwiązało by temat ale wiem też jak to się kończy. Po zebraniu odpowiednich puli aktualnych dokumentów takich jeleni jak ja, dochodzi do " "nieautoryzowanego dostępu osób trzecich" co dla posiadacza danych skutkuje jedynie koniecznością wysłania smutnego maila z dramatycznymi ikonkami i informacją, napali nas nie mamy twoich danych i co nam zrobisz, po czym lewa kasa idzie w ruch a ja zostaję z problemem.

Dostarczenie skanu dowodu jest nie wymogiem odwieszenia konta tylko udzielenia mi informacji o ch*** wam chodzi... Kpina.  

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@belcho99  co wyście się wszyscy ostatnio tak zesrali z tymi dowodami😁, KAŻDY sprzedający na Allegro musiał wysłać skan dowodu,  jest ich miliony, a Ty myślisz, że akurat Twój dowód jest im potrzebny🤔 , sam osobiście dwa razy wysyłałem swój skan i nawet nic nie zakrywałem😉

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@belcho99 Otrzymałeś w zgłoszeniu informacje, co musisz zrobić, aby odblokować konto. Ja niestety na forum nie jestem w stanie Ci pomóc. 

Odpowiadając na drugie pytanie- nie możesz założyć nowego konta na stare dane. 

Zachęcam Cię do kontynuowania korespondencji w mailu. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

belcho99
#8 Zapaleniec

W mailach które ciągną się już od kilku dni, bo odpowiadacie tylko raz dziennie, w zasadzie jest tylko jedna informacja.

W skrócie:  Mamy wylane na to, że jesteś z nami 19,5 roku zarówno jako przedsiębiorca jak i osoba fizyczna, domyślany się że nasz bot to gniot i zawiesił cię bo tak i już bez powodu- powód oficjalny naruszenie regulaminu 2,9 pkt chyba 3? Co de fakto nie miało miejsca.              Nie interesuje nas że z niczym nie zalegasz i nie sprawiałeś problemów, dawaj dowód bo nie będziemy z tobą gadać. Jak dasz dowód to powiemy o co nam chodzi. 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@belcho99  no więc postawili sprawę jasno, wyskakuj z dowodu, albo sp..., wybór należy do Ciebie

oznacz moderatorów