anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Powód dla którego grupowanie wkurza kupujących, a którego nie rozumie Allegro.

Client:109768743
#1 Nowicjusz#

Allegro zakłada, że ludzie szukają konkretnej rzeczy czyli np. jakiegoś modelu aparatu. W takim wypadku owszem zebranie ofert tego samego modelu w jednym miejscu ma sens. 

Jednak ludzie lubią przeglądać wszystkie oferty i szukać po prostu okazji. Nawet ja kiedyś wchodziłem w kategorię aparaty cyfrowe i po prostu przyglądałem oferty szukając jakiejś okazji. Oczywiście sortując oferty od najtańszych. Niestety po wprowadzeniu grupowania jest to niemożliwe. Rozwijanie każdej grupy kiedy w danej kategorii jest tysiąc różnych produktów jest kompletnie bez sensu i w momencie zniechęca do przeglądania. 

Tak, ludzie lubili przeglądać oferty, a nie wchodzili na Allegro po konkretny produkt. Jakimś cudem inne tego typu serwisy nigdy na ten pomysł z grupowaniem nie wpadły, ponieważ to utrudnia wyszukiwanie okazji, a mam wrażenie, że taka jest idea takich serwisów. 

Jeśli uważacie, że to jest dobry pomysł to dlaczego nie dacie grupowania jako opcję? Wtedy okazało by się czy ludzie naprawdę z tego korzystają czy wolą po prostu sobie przeglądać wszystko jak leci. 

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

az1rael
#21 Demiurg#

Wtedy by się okazało ze nie korzystają i ich głupi pomysł niepotrzebnie kasę zmarnował do czego się nie przyznają to raz, a dwa ty nie masz kupić tanio bo okazję znajdziesz na 50 zakładce oni mają zarobićna reklamie dlatego będziesz się musiał przekopać przez 5 kart promowań a jak sie już wnerwisz to kupisz pierwszą z brzegu na 1 str wyszukiwania

oznacz moderatorów

Client:109768743
#1 Nowicjusz#

Ja akurat nie kupuję pierwszej lepszej opcji z brzegu tylko wybieram inne miejsca. Naprawdę byłem na Allegro od początku, a teraz nie chce mi się tutaj wchodzić. 

oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@Client:109768743 ja sprzedaję ^^ Nie stać mnie aby tutaj kupować. 

oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@Client:109768743 "Jeśli uważacie, że to jest dobry pomysł to dlaczego nie dacie grupowania jako opcję? Wtedy okazało by się czy ludzie naprawdę z tego korzystają czy wolą po prostu sobie przeglądać wszystko jak leci. " prawdopodobnie dlatego, że o tej opcji wiedziałoby maksymalnie 1% użytkowników. 

oznacz moderatorów