Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, otrzymałem produkt inny niż zamówiłem i wypełniam wniosek z programu ochrony kupujących. Jest tam zakładka "Potwierdzenie zgłoszenia sprawy na Policję". Nie da się tego odznaczyć, w warunkach korzystania nie jest napisane, że sprawa ma być zgłoszona na policję. Czy mogę to jakoś pominąć?
@Client:55376938 Mam nadzieję, że już kontaktowałeś się ze sprzedającym? Czy od razu jak zobaczyłeś inny towar, wstępujesz na ścieżkę wojenną.
Sprzedawca nie odpowiada na wiadomości, nie oznaczył warunków zwrotu...
@Client:55376938 Próbowałeś przez ten formularz
Właśnie wypełniam i jest tam ta zakładka "Potwierdzenie zgłoszenia sprawy na Policję". Jeśli faktycznie muszę to zgłosić na policję to chyba mi się nie chce tak walczyć o 50 zł...
@Client:55376938, a dałeś sprzedawcy chociaż tydzień? Najpierw jest dyskusja, potem pomaga support allegro, a po np 2 tygodniach od nieodpisywania jest POK 🙂
Minęły prawie 3 tygodnie od sprzedaży, dostałem informację od osoby, która prowadziła dyskusję ze strony allegro, że tylko pok mi pozostał
@Client:55376938 Jeśli nie możesz dokończyć wniosku bez zgłoszenia sprawy na policję, wybierz ścieżkę "nie otrzymałem towaru" i wtedy na pewno wyślesz wniosek bez zgłaszania, ale najpierw spróbuj dokończyć rozpoczęty już wniosek i ominąć konieczność zgłoszenia na policję. Przy tej drugiej metodzie opisz dokładnie niezgodność z opisem i poczekaj na decyzję Allegro, być może zgłoszenie nie będzie konieczne. Jeśli mimo wszystko konieczne będzie, zgłoś, to nic trudnego, masz tam gotowy wzór zgłoszenia.
Jest jednak informacja, że trzeba zgłosić sprawę na policję... przepraszam nie doczytałem.