anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przesyłka za pobraniem, sprawdzenie zawartości i odmowa zapłaty

Client:122165348
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry,

Chcę zamówić przedmiot z wysyłką za pobraniem i możliwością sprawdzenia zawartości przez Pocztę Polską.
Czy jeśli przedmiot by się nie zgadzał po sprawdzeniu zawartości to czy wtedy mogę odmówić zapłaty za przesyłkę? A jeśli zamówiłbym przedmiot z wysyłką za pobraniem i możliwością sprawdzenia zawartości przez kuriera to wtedy też jest możliwość odmówienia zapłaty? Proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

pecela
#17 Koryfeusz#

@Client:122165348

Po sprawdzeniu zawartości możesz przesyłkę odebrać (wtedy musisz uiścić kwotę pobrania) lub odmówić jej przyjęcia (wtedy nic nie płacisz). 

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@pecela  hmm a czy to czasem nie bedzie usługa dodatkowo płatna ? Ergo - usługa przewozu wskazana przez konsumenta ? Wiec wszystkie ryzyka związane z transportem przechodzą na kupującego? . Jeszcze sie nie spotkałem aby w cenniku sprzedawćów allegro taka metoda wysyłki ( z możliwością sprawdzenai) była dostepna.

Aaa no i zdaje sie że tylko Poczta ma taką usługe

Tak tylko gdybam.....

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

@_Likos_

Tak jest to usługa dodatkowo płatna. Co do samej wysyłki, to OP musiałby się jeszcze dogadać ze sprzedawcą, co do kosztów.

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@pecela  koszt to chyba 6 zł. Natomiast zastanawia mnie tylko czy kupujący mając takie życzenia nie strzeli sobie w kolano biorąc na siebie wszelkie transportowe ryzyka. I czy np w przypadku zaginięcia przesyłki sprzedawca nie będzie żadał zapłaty bo powie " tej metody nie było w cenniku i jest ona wskazana przez kupującego" wiec ja chce kase za mój towar

oznacz moderatorów