anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Regulamin mówi NIE, Allegro mówi TAK — czyli jak obejść zakaz linków poza Allegro

drivego
#9 Pomysłodawca

Chciałbym poruszyć kwestię interpretacji zasad dotyczących linków poza Allegro.

Zgłosiłem sprzedawcę, który w wiadomości do kupującego (wysłanej przez system Allegro) umieścił aktywny link lazienkaplus.pl prowadzący do swojego sklepu internetowego.

Zgodnie z oficjalnym regulaminem:
„Nie można w ofertach podawać linków do stron umożliwiających jakąkolwiek sprzedaż poza Allegro.”

Zrzut ekranu 2025-10-16 o 18.48.04.png

Jednak w odpowiedzi z działu wsparcia otrzymałem informację, że link jest dozwolony, ponieważ stanowi nazwę firmy.
Cytat:
„Zgodziliśmy się na użycie tej nazwy (lazienkaplus.pl) wyłącznie dlatego, że stanowi ona nazwę podmiotu gospodarczego.”

W praktyce jednak ten link prowadzi bezpośrednio do sklepu poza Allegro — czyli w mojej ocenie realnie zachęca do zakupów poza platformą.

Czy zatem każdy sprzedawca może dodać do wiadomości klikalny link z nazwą swojej domeny (np. mojanazwa.pl), jeśli jest to nazwa jego działalności?

Chciałbym, by sprawa została jednoznacznie wyjaśniona — bo obecna interpretacja tworzy nierówne warunki między sprzedawcami.

Zrzut ekranu 2025-10-16 o 18.41.52.png

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@drivego  Zgodnie z oficjalnym regulaminem:
„Nie można w ofertach podawać linków do stron umożliwiających jakąkolwiek sprzedaż poza Allegro.”

oznacz moderatorów

drivego
#9 Pomysłodawca

1. Link został uzyty w wiadomości
2.
Jak informuje Allegro - link nie narusza zasad xD

oznacz moderatorów

drivego
#9 Pomysłodawca

Czy strefy marek mają inne zasady?

oznacz moderatorów