Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Chciałbym poruszyć kwestię interpretacji zasad dotyczących linków poza Allegro.
Zgłosiłem sprzedawcę, który w wiadomości do kupującego (wysłanej przez system Allegro) umieścił aktywny link lazienkaplus.pl prowadzący do swojego sklepu internetowego.
Zgodnie z oficjalnym regulaminem:
„Nie można w ofertach podawać linków do stron umożliwiających jakąkolwiek sprzedaż poza Allegro.”
Jednak w odpowiedzi z działu wsparcia otrzymałem informację, że link jest dozwolony, ponieważ stanowi nazwę firmy.
Cytat:
„Zgodziliśmy się na użycie tej nazwy (lazienkaplus.pl) wyłącznie dlatego, że stanowi ona nazwę podmiotu gospodarczego.”
W praktyce jednak ten link prowadzi bezpośrednio do sklepu poza Allegro — czyli w mojej ocenie realnie zachęca do zakupów poza platformą.
Czy zatem każdy sprzedawca może dodać do wiadomości klikalny link z nazwą swojej domeny (np. mojanazwa.pl), jeśli jest to nazwa jego działalności?
Chciałbym, by sprawa została jednoznacznie wyjaśniona — bo obecna interpretacja tworzy nierówne warunki między sprzedawcami.
@drivego Zgodnie z oficjalnym regulaminem:
„Nie można w ofertach podawać linków do stron umożliwiających jakąkolwiek sprzedaż poza Allegro.”
1. Link został uzyty w wiadomości
2. Jak informuje Allegro - link nie narusza zasad xD
Czy strefy marek mają inne zasady?