anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Reklamacja z wymianą produktu na nieuszkodzony zamiast zwrotu pieniędzy

MAMY ROZWIĄZANIE!
Safodo
#7 Wielbiciel#

Witam,

Chciałem zgłosić reklamację jednak żadna z opcji nie pozwala na wymianę towaru na sprawny, jest tylko możliwość zwrotu pieniędzy. Czy powinienem skorzystać z opcji zwrotu pieniędzy i zakupić produkt ponownie czy istnieje możliwość wymiany towaru ?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4
LEW433
#21 Demiurg#

A gdzie masz taką opcję? pierwsza reklamacja?

oznacz moderatorów
Safodo
#7 Wielbiciel#

Tak, klikam zwróć zakup i potem reklamacja, ale wymaga to odemnie podania nr konta na zwrot pieniędzy, ja jednak chcę wymiany produktu na sprawny

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Rozumiem, ale w wiadomości możesz napisać czego oczekujesz, i pamiętaj że przy pierwszej reklamacji to sprzedający w zasadzie podejmuje decyzje co zrobi, naprawi, zwróci kasę czy np. zaproponuje obniżenie ceny zakupu towaru(zwróci część kasy).

oznacz moderatorów
-Sainkho-
#14 Krzewiciel#

@Safodo W formularzu Allegro zaznacz reklamację "inna wada lub niezgodność towaru z umową". Pojawi się pole tekstowe "Dodatkowy komentarz". Tam możesz opisać, na czym polega problem i poprosić sprzedającego o wymianę towaru na sprawny. Możesz również wysłać w tej sprawie osobną wiadomość / maila do sprzedającego.

Musisz się liczyć z tym, że gdy zażądasz wymiany, sprzedający będzie mógł zamiast tego dokonać naprawy, jeśli wymiana będzie niemożliwa lub wymagałaby dla niego nadmiernych kosztów.

Screenshot_2024-08-11-14-59-52-1.png

oznacz moderatorów