anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Reklamacja

alinagj1
#7 Wielbiciel#

10 czerwca zgłaszałam do sprzedawcy problem i reklamację dotyczącej power banka . Dziś 24 czerwca a ja wciąż nie mam konkretnej odpowiedzi . Co zrobić ,jak to dalej załatwić ?

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@alinagj1 Cześć! Przypomnij się proszę sprzedającemu w tej sprawie. Jeśli nie otrzymasz decyzji reklamacyjnej, to rozpocznij Dyskusję lub napisz mi numer tego zamówienia i skontaktujemy się z nim. 

oznacz moderatorów

alinagj1
#7 Wielbiciel#

Screenshot_20230625-142205.png

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@alinagj1 co rozumiesz przez nie mam konkretnej odpowiedzi? Jak wyglądał kontakt ze sprzedawcą firmą czy prywatnym? Czy polecono ci odesłać towar do ekspertyzy? 

oznacz moderatorów

milka1234567890
#18 Luminarz#

Przypomnij sprzedającemu że ma 1dni na rozpatrzenie.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@alinagj1 podstawowe pytanie - z jakiego tytułu składałeś reklamację , bo w przypadku reklamacji gwarancyjnej nie ma ustawowo określonego okresu na odpowiedź , obowiązuje termin określony w opisie oferty  , w przypadku rękojmii Ustawodawca daje sprzedawcy 14 dni.

oznacz moderatorów

alinagj1
#7 Wielbiciel#

Pisałam do sprzedającego .Napisał że zamówienie ma rok i musi pisać do Allegro. I musi czekać na odpowiedź .

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Sprzedający musi pisać do Allegro? w jakim celu? otwórz dyskusję(jak pisałem) masz pomoc Allegro, na co czekasz.

oznacz moderatorów

alinagj1
#7 Wielbiciel#

Screenshot_20230625-144347.png

 Jeszcze nigdy nie składam reklamacji . Będę w domu to spróbuję to ogarnąć .

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Otwierasz dyskusję, opisujesz tam wszystko i czego oczekujesz i co już zrobiłaś i to ze minęło 14dni itd, a tam spzredajacy ma 24godz na odpowiedź. Ciężko?

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Skoro wada wynikła po roku od zakupu tzn ze sam musisz udowodnic ze pojawila sie poprzez np zle wykonanie produktu tzn ze byla w nim na etapie zakupu dzialaja jeszcze stare przepisy

oznacz moderatorów