anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Reklamacja

sylwiaZAL
#7 Wielbiciel#
  • Czy liczy się data wysłania paczki czyli nadania przesyłki czy odbioru? Bo wysłałam towar na gwarancji a Pan twierdzi że już nie podlega gwarancji? 
oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15

LEW433
#21 Demiurg#

Ale opisz problem bo może lepiej Ci reklamować z tytułu rękojmi, odpowiada za towar sprzedający: https://prawakonsumenta.uokik.gov.pl/reklamacje/rekojmia-czy-gwarancja/

oznacz moderatorów

medalik_2009
#17 Koryfeusz#

Gwarancja czy rękojmia? Jaka data zakupu i jak i kiedy zgłoszona reklamacja.

Jeśli nie zgłosiłaś reklamacji przed nadaniem paczki z towarem, to liczy się dzień odbioru przesyłki przez serwis/sprzedawcę jako data zgłoszenia reklamacji.

oznacz moderatorów

sylwiaZAL
#7 Wielbiciel#

Gwarancja i odesłałam 2dni przed końcem gwarancji ale doszło 2dni po upływie gwarancji ale liczy się czas nadania? 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Jak przed nadaniem złożyć pismo reklamacyjne to wystarczy.

oznacz moderatorów

sylwiaZAL
#7 Wielbiciel#

Wysłałam pismo z numerem nadania paczki z reklamowanym towarem przed upływem reklamacji . Więc powinni uznać reklamację? 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Kupiłaś przez Allegro? A co to było?

oznacz moderatorów

sylwiaZAL
#7 Wielbiciel#

Rowerek dziecięcy. Tak 

oznacz moderatorów

sylwiaZAL
#7 Wielbiciel#

Na aukcji było 12 miesięcy gwarancji, nadałam paczkę 2dni przed końcem gwarancji. Ale doszło później więc czy mogę ubiegać się o reklamację? 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Napisz tu i poproś Allegro o interwencje: https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=65a29468-5e40-4672-a8d6-e0a1f77e6d3a&subjectId=5d429015-5...  ale mogłaś składać  z tytułu rękojmi( sprzedający ma 14 dni) bo jak na gwarancji to odpowiada producent i będzie się ciągnęło.

oznacz moderatorów

medalik_2009
#17 Koryfeusz#

Skorzystaj z rękojmi nie gwarancji. W przypadku nowych produktów wynosi zawsze 2 lata.

oznacz moderatorów

sylwiaZAL
#7 Wielbiciel#

A każdy produkt ma rękojmię? 

oznacz moderatorów

medalik_2009
#17 Koryfeusz#

Jeśli kupowałaś od firmy jako osoba prywatna to tak. Rękojmi sprzedawca nie może wtedy wyłączyć i zawsze trwa 2 lata.

oznacz moderatorów

sylwiaZAL
#7 Wielbiciel#

Tak nie mam firmy. Kupiłam rowerem na allegro przez kup teraz. Czyli muszę zgłosić to gdzieś? 

oznacz moderatorów

sylwiaZAL
#7 Wielbiciel#

Rowerek 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@sylwiaZAL Pytał medalik czy zakup od firmy czy od sprzedawcy prywatnego, chodzi o to co pisałem że wówczas przy zakupie konsumenckim( od firmy) masz 2 lata rękojmi, wysłałem ci link, poczytaj może się przydać.

oznacz moderatorów