anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Rezygnacja ze zwrotu

marwikaa
#9 Pomysłodawca#

Odebrałam przesyłkę, na drugi dzień zgłosiłam zwrot towaru "bez podania przyczyny". Jednak po kilku dniach rozmysliłam się i towar chcę zostawić u siebie. 

Jak zgłosić, że zrezygnowałam ze zwrotu, choć kod zwrotu został już wygenerowany (zakup i zwrot przez paczkomat) ?  Nie widzę  żadnego odnośnika w "moje zakupy" do rezygnacji ze zwrotu. 

oznacz moderatorów
17 ODPOWIEDZI 17

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@marwikaa  skontaktuj się ze sprzedającym i z nim wszystko ustal, jeśli nie wykorzystasz kodu do zwrotu, sprzedający nie będzie odciążony kosztami 

oznacz moderatorów

marwikaa
#9 Pomysłodawca#

Właśnie to mnie martwi, że Sprzedający może miec jakieś problemy związane z rezygnacją ze zwrotu. Poza tym okazało się, że  opakowania jednostkowe zostały już zniszczone... Szczerze, zakup był dla osoby z rodziny, która najpierw nie chciała towaru, więc zgłosiłam zwrot, a na drugi dzień stwierdziła, że jednek zostawia sobie towar 🙈 Ech..

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@marwikaa Sprzedający nie będzie miał problemu. Problem może (nie musi) pojawić się w momencie kiedy np. trzeba będzie złożyć reklamację - nie można reklamować towaru którego nie jest się właścicielem. 

oznacz moderatorów

marwikaa
#9 Pomysłodawca#

Reklamować na 200% nie będę 😉 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@marwikaa tak jak napisała @Monika__L  ustawodawca nie przewidział takiej sytuacji, ale jeśli "dogadasz" się ze sprzedającym  to towar zostanie u Ciebie i on nie będzie miał żadnych problemów

oznacz moderatorów

marwikaa
#9 Pomysłodawca#

Dziękuję bardzo. 

oznacz moderatorów

ambra68
#8 Zapaleniec#

Nic nie rób

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Bądź bardziej zdecydowana

oznacz moderatorów

marwikaa
#9 Pomysłodawca#

Nie  pytam o takie "rady".

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Twojej sytuacji ustawodawca w ogólnie nie przewidział. 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@marwikaa W świetle przepisów po złożeniu oświadczenia o odstąpieniu od umowy tracisz prawo własności do towaru i wraca ono do sprzedającego.

Przepisy nie przewidują możliwości cofnięcia złożonego oświadczenia.

oznacz moderatorów

drekenzes
#17 Koryfeusz#

@marwikaa Napisz sprzedawcy, że w momencie gdy zastanawiałaś się nad zwrotem, to nieletnie dziecko nacisnęło ci "enter". Zwrotu nie chcesz i jest on nieważny. Przeproś za zamieszanie.

Prokonsumenckim działaniem Sprzedawca nie będzie protestował.

marwikaa
#9 Pomysłodawca#

JUż napisałam do Sprzedającego. 

oznacz moderatorów

marwikaa
#9 Pomysłodawca#

...c.d. przeprosiłam, napisałam prawdę jak było  🙂 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@marwikaa Wg prawa towar nie jest twój po rezygnacji z zakupu, ale jak napiszesz do sprzedającego ze zostawiasz to już wasza sprawa, pamiętaj ze takiego towaru już nie zareklamujesz- jakby co.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@LEW433  jak byś przeczytał wszystko, jak by co, to byś wiedział, że to wszystko zostało już napisane😉

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

A co ty się ciagle powtarzasz po mnie i czy Ja ci zwracam uwagę?😛

oznacz moderatorów