Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Odebrałam przesyłkę, na drugi dzień zgłosiłam zwrot towaru "bez podania przyczyny". Jednak po kilku dniach rozmysliłam się i towar chcę zostawić u siebie.
Jak zgłosić, że zrezygnowałam ze zwrotu, choć kod zwrotu został już wygenerowany (zakup i zwrot przez paczkomat) ? Nie widzę żadnego odnośnika w "moje zakupy" do rezygnacji ze zwrotu.
@marwikaa skontaktuj się ze sprzedającym i z nim wszystko ustal, jeśli nie wykorzystasz kodu do zwrotu, sprzedający nie będzie odciążony kosztami
Właśnie to mnie martwi, że Sprzedający może miec jakieś problemy związane z rezygnacją ze zwrotu. Poza tym okazało się, że opakowania jednostkowe zostały już zniszczone... Szczerze, zakup był dla osoby z rodziny, która najpierw nie chciała towaru, więc zgłosiłam zwrot, a na drugi dzień stwierdziła, że jednek zostawia sobie towar 🙈 Ech..
@marwikaa Sprzedający nie będzie miał problemu. Problem może (nie musi) pojawić się w momencie kiedy np. trzeba będzie złożyć reklamację - nie można reklamować towaru którego nie jest się właścicielem.
Reklamować na 200% nie będę 😉
@marwikaa tak jak napisała @Monika__L ustawodawca nie przewidział takiej sytuacji, ale jeśli "dogadasz" się ze sprzedającym to towar zostanie u Ciebie i on nie będzie miał żadnych problemów
Dziękuję bardzo.
Nic nie rób
Bądź bardziej zdecydowana
Nie pytam o takie "rady".
Twojej sytuacji ustawodawca w ogólnie nie przewidział.
@marwikaa W świetle przepisów po złożeniu oświadczenia o odstąpieniu od umowy tracisz prawo własności do towaru i wraca ono do sprzedającego.
Przepisy nie przewidują możliwości cofnięcia złożonego oświadczenia.
@marwikaa Napisz sprzedawcy, że w momencie gdy zastanawiałaś się nad zwrotem, to nieletnie dziecko nacisnęło ci "enter". Zwrotu nie chcesz i jest on nieważny. Przeproś za zamieszanie.
Prokonsumenckim działaniem Sprzedawca nie będzie protestował.
JUż napisałam do Sprzedającego.
...c.d. przeprosiłam, napisałam prawdę jak było 🙂
@marwikaa Wg prawa towar nie jest twój po rezygnacji z zakupu, ale jak napiszesz do sprzedającego ze zostawiasz to już wasza sprawa, pamiętaj ze takiego towaru już nie zareklamujesz- jakby co.
@LEW433 jak byś przeczytał wszystko, jak by co, to byś wiedział, że to wszystko zostało już napisane😉
A co ty się ciagle powtarzasz po mnie i czy Ja ci zwracam uwagę?😛