Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, zastanawiam się nad sensem opcji zwrotu produktów. Złożyłem zamówienie, opłaciłem je, ale musiałem zrezygnować z dwóch pozycji. Ku mojemu zdziwieniu pojawiła się opcja zwrotu, mimo że status to po prostu zakup opłacony. Poza tym zamówienie było złożone raczej po godzinach pracy sklepu.
Wedle instrukcji allegro skorzystałem z opcji zwrotu (ale tylko odnośnie dwóch pozycji, nie rezygnowałem z całości zamówienia), ba - nawet wybrałem metodę zwrotu produktów, które znajdują się jeszcze na półkach magazynu tego sklepu 🙂
Pytanie - jaki jest tego sens? Czy na prawdę sprzedawca będzie musiał spakować całe zamówienie wraz z produktami "zwróconymi", a po odbiorze będę musiał nadać paczkę z powrotem do sklepu? Mam już nawet wygenerowany kod do Paczkomatu...
@przemekV8 jako konsumentowi Ustawodawca daje Ci prawo do rezygnacji z zakupu czy jego cześci w każdej chwili , co nie oznacza ,że nie będziesz musiał pofatygować się do paczkomatu z nichcianymi produktami , Ustawa ma na celu umożliwienie odbiorcy bezpośredniego zapznania się z produktem , ale .... hmmm... często jest to nadużywane przez klientów . Dogadaj się ze sprzedawcą ..... nic więcej w temacie .
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Cóż, w moim przypadku zapoznanie się z produktem zajęłoby mniej więcej rok (produkt to olej silnikowy), albo chociaż szczątkowa weryfikacja oryginalności produktu, ale trudno. Wszystkiego dobrego życzę.