anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedawca idrzucił reklamacje i usiłuje mnie namówic do pokrycia kosztów odsylki .To druga reklama

MAMY ROZWIĄZANIE!
ZibiFrb
#7 Wielbiciel#

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11
LEW433
#21 Demiurg#

@ZibiFrb Opisz więcej szczegółów, otwórz dyskusję i tam wszytko się wyjaśni, druga reklamcja masz prawo w niej żądać rozwiązania umowy zakupu:https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa

oznacz moderatorów
sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@LEW433 co za różnica jakie jest roszczenie skoro sprzedawca już odrzucił reklamację? 

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

@LEW433 Przy drugiej uznanej reklamacji - tak, można żądać rozwiązania umowy. Tu reklamacja została odrzucona więc nie ma to zastosowania.

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

@ZibiFrb wg ustawy konsumenckiej ma obowiązek odebrać na swój koszt reklamację od kupującego naprawić/ wymienić i odesłać. Tutaj reklamacja niezasadna więc odbierasz sobie sam na swój koszt jeszcze ci bezumowne magazynowanie naliczy jak będziesz zwlekał

oznacz moderatorów
ZibiFrb
#7 Wielbiciel#

Bez jaj to co mam odebrać bubel przecież to kpina towar nie mógł być dobry jeśli silnik się palił ,Sprzedawca łże jak nic .I nic innego z tym się nie zrobi

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

@ZibiFrb Jak uargumentował swoją decyzję sprzedający?

oznacz moderatorów
brakestop
#16 Inspirator#

Nawet nie podzieliłeś się z nami informacją co było przedmiotem zakupu, jaka usterka, jaka forma odpowiedzi na reklamację, czy w terminie. Nic nie napisałeś, co rzutuje na Twoją sprawę i prosisz o pomoc ?

--------------------------------------------------------------------------------------------
oznacz moderatorów
ZibiFrb
#7 Wielbiciel#

Kupiłem pilarkę po dwóch min cięcia stanęła i zaczęła kopcić .Złożyłem reklamacje i odesłałem towar po otrzymaniu naprawionego sprzętu zamknełem dyskusje lecz po przystąpieniu do cięcia naprawiona piłą podobna sytuacja piła zaczęładymic z silnika i stanęła .Zlozyłem ponowną reklamacje . Resztę znacie po 13 dniach otrzymałem odpowiedź odmowy przyjęcia reklamacji ,uzasadnienie ,,Pilarka posiada wyłacznik przeciążeniowy  ,, sprzedawca pyta czy może odesłać sprzęt na mój kosz ,odmówiłem i zażadalem zwrotu kasy albo wymiany na nowy ze względu że już w pile zistał wymieniony wirnik a to istotna naprawa mimo tego sprzęt ponownie się spalił po dosłownie 2 min .spór trwa sprzedawca upiera się przy tym że sprzęt jest sprawny .klincz na całego nie czytałem opinie o nich bo na pewno bym tam nie kupił same takie negatywne to extremo_pl

oznacz moderatorów
ZibiFrb
#7 Wielbiciel#

Po za tym nie mogę przejść do dyskusji bo jest zamknięta po pierwszej reklamacji bot kieruje do otwarcia dyskusji a tam brak możliwości otwarcia tok w kólko . Wyrażenie zgody na przesłanie przesyłki na mój koszt  to przecież kpina coś co uległo awarii nie może być od tak sprawne to typowe naciągactwi wręcz szantaż .Co byście zrobili z tym typem 

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

@ZibiFrb w przypadku odrzucenia reklamacji zostaje rzecznik i pozew cywilny

oznacz moderatorów
brakestop
#16 Inspirator#

770 NEGATYWÓW  to zapewne firma pretenduje na Króla Allegro.

Kolejna sprawa. Sumując na szybko ilość sprzętu, jaką kupujący zgłosili jako uszkodzone i naprawiane, sugeruje jakieś drugie życie tych urządzeń. Czyżby Outlet ? Wycofane partie przez producenta ? Czy na etykiecie jest krj pochodzenia ? Nazwa dystrybutora ? Przedstawicielstwo w Polsce ? MOCNA-SZLIFIERKA-KATOWA-1450W-KATOWKA-DIAX-NA-125mm-TARCZA-EAN-GTIN-6924707787733.jpg

--------------------------------------------------------------------------------------------
oznacz moderatorów