Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@ZibiFrb Opisz więcej szczegółów, otwórz dyskusję i tam wszytko się wyjaśni, druga reklamcja masz prawo w niej żądać rozwiązania umowy zakupu:https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa
@LEW433 co za różnica jakie jest roszczenie skoro sprzedawca już odrzucił reklamację?
@LEW433 Przy drugiej uznanej reklamacji - tak, można żądać rozwiązania umowy. Tu reklamacja została odrzucona więc nie ma to zastosowania.
@ZibiFrb wg ustawy konsumenckiej ma obowiązek odebrać na swój koszt reklamację od kupującego naprawić/ wymienić i odesłać. Tutaj reklamacja niezasadna więc odbierasz sobie sam na swój koszt jeszcze ci bezumowne magazynowanie naliczy jak będziesz zwlekał
Bez jaj to co mam odebrać bubel przecież to kpina towar nie mógł być dobry jeśli silnik się palił ,Sprzedawca łże jak nic .I nic innego z tym się nie zrobi
@ZibiFrb Jak uargumentował swoją decyzję sprzedający?
Nawet nie podzieliłeś się z nami informacją co było przedmiotem zakupu, jaka usterka, jaka forma odpowiedzi na reklamację, czy w terminie. Nic nie napisałeś, co rzutuje na Twoją sprawę i prosisz o pomoc ?
Kupiłem pilarkę po dwóch min cięcia stanęła i zaczęła kopcić .Złożyłem reklamacje i odesłałem towar po otrzymaniu naprawionego sprzętu zamknełem dyskusje lecz po przystąpieniu do cięcia naprawiona piłą podobna sytuacja piła zaczęładymic z silnika i stanęła .Zlozyłem ponowną reklamacje . Resztę znacie po 13 dniach otrzymałem odpowiedź odmowy przyjęcia reklamacji ,uzasadnienie ,,Pilarka posiada wyłacznik przeciążeniowy ,, sprzedawca pyta czy może odesłać sprzęt na mój kosz ,odmówiłem i zażadalem zwrotu kasy albo wymiany na nowy ze względu że już w pile zistał wymieniony wirnik a to istotna naprawa mimo tego sprzęt ponownie się spalił po dosłownie 2 min .spór trwa sprzedawca upiera się przy tym że sprzęt jest sprawny .klincz na całego nie czytałem opinie o nich bo na pewno bym tam nie kupił same takie negatywne to extremo_pl
Po za tym nie mogę przejść do dyskusji bo jest zamknięta po pierwszej reklamacji bot kieruje do otwarcia dyskusji a tam brak możliwości otwarcia tok w kólko . Wyrażenie zgody na przesłanie przesyłki na mój koszt to przecież kpina coś co uległo awarii nie może być od tak sprawne to typowe naciągactwi wręcz szantaż .Co byście zrobili z tym typem
@ZibiFrb w przypadku odrzucenia reklamacji zostaje rzecznik i pozew cywilny
770 NEGATYWÓW to zapewne firma pretenduje na Króla Allegro.
Kolejna sprawa. Sumując na szybko ilość sprzętu, jaką kupujący zgłosili jako uszkodzone i naprawiane, sugeruje jakieś drugie życie tych urządzeń. Czyżby Outlet ? Wycofane partie przez producenta ? Czy na etykiecie jest krj pochodzenia ? Nazwa dystrybutora ? Przedstawicielstwo w Polsce ?