anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedawca nie chce uwzględnić reklamacji drugiej a ja odstępuje od umowy zadam zwrotu pieniędzy

Client:113906733
#7 Wielbiciel#

Witam! 

Sprzedający wysłał mi drugi wadliwy towar zgłosiłam reklamacje odstępując od umowy towar niezgodny z umową. Chce odesłać towar on nie chce go przyjąć i wymyśla mi żebym wysyłała jemu dowody że nie sprawny jest ten pierwszy i drugi . Zarządzałem od niego zwrotu pieniędzy a on dalej nie chce uwzględnić reklamacji. Czy jeżeli nie uwzględnia reklamacji to w jaki sposób mam odzyskać pieniądze?

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Ale czemu wymyśla? Jak ma stwierdzić czy jest wada czy nie? Co szkodzi zrobić zdjęcia? Co szkodzi poprosić go o odbiór towarów?  Co to znaczy że nie uwzględnia reklamacji? Może dlatego, że nie widzi towaru ani jego zdjęć, bo nie wysyłasz? Czy wada jest w ogóle istotna? Boisz się że wymieni na następny bubel, a  ty chcesz kase?

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Nic z tego nie rozumiem. W końcu reklamujesz czy odstępujesz? Jak odstępujesz to może Ci obniżyć kwotę o uszkodzenie przedmiotu. Jak reklamujesz to ma prawo żądać dowodu lub odesłania towaru w celu rozpatrzenia reklamacji. I to on przy pierwszej reklamacji będzie decydował jak po jej uznaniu zostanie to rozwiązane (zwrot środków, naprawa, wymiana). Żądać zwrotu gotówki możesz dopiero od 2giej reklamacji. W sumie z tego posta nie idzie wiele zrozumieć, nawet nie wiadomo czy w końcu reklamujesz czy odstępujesz od umowy... Najlepiej załóż dyskusję i w poniedziałek poproś pracownika Allegro o pomoc. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów