Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wytłumaczcie mi jak to możliwe, że mam aktywną usługę Smart i nie mogę z niej skorzystać teraz np.w dwóch sklepach z książkami bo sprzedawcy sobie zaznaczyli opcję,że darmowa wysyłka dopiero powyżej 5 tys zł. Co robić? Prawie każda "księgarnia" na Allegro tak ma bo już patrzyłam kupić te same książki w innym sklepie.
Jak to możliwe, że wykupiłaś usługę i nie zapoznałaś się z jej regulaminem i zasadami?
nie każdą ofertę sprzedający udostępnia ze smartem
Mylisz pojęcia . To co sprzedawcy sobie zaznaczyli czyli dostawa od 5000 nie ma nic wspólnego ze smartem. To po prostu dostawa na koszt sprzedającego. Co do książek to temat jest trudny. Klienci tutaj urządzili sobie bibliotekę. Wypożyczają , za 2 tygodnie oddają, a sprzedawca ponosi dodatkowe koszty. Smart nie jest za darmo, są różne dopłaty + koszty promowania aukcji oraz prowizje dodatkowe od promowanych aukcji, które nie są sprzedającemu potem zwracane. Sprzedawca nie ma obowiązku udostępniać smarta. Aukcje bez niego są zazwyczaj tańsze i często mimo konieczności pokrycia kosztów wysyłki nie wychodzi się drożej, a na większej ilości nawet taniej. Bo nie wlicza w cenę towaru wszelkich dziwnych dopłat.
Dla przykładu podam akcje sprzed paru miesięcy tu z forum. Wchodzi gostek i się pyta czy może sprzedawcy wystawić negatywa za zakup książki, bo uwaga uwaga PUDEŁKO było ciężkie do zapakowania zwrotu. cytuję z pamięci "on może zapłacić nawet drożej ale ma być w pudle łatwym do odesłania". I teraz wyobraź sobie ile książki dla uczciwych klientów wychodzą drożej jak w tym dziale potrafi być 50% zwrotów od takich "uczciwie wszystko zwracających" klientów. A ile jeszcze ciśnienia napsują…. Przy zakupie 2-3 sztuk na raz od kogoś bez smarta pewnie zaoszczędzisz tyle, że starczy na wysyłkę i jeszcze parę groszy zostanie. I dostaniesz książkę nie macają przez takich klientów.
Sprzedający nie mają obowiązku posiadać Smarta w dostawach, Ty musisz kupować w takich ofertach które mają taką usługę.
Fajne to 🙂