anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

W ofercie jest ODBIÓR OSOBISTY a po zakupie już NIE MA

piimaa
#13 Ambasador#

W ofercie sprzedawca ma zaznaczone ODBIÓR OSOBISTY, podane punkty ODBIORU OSOBISTEGO (swoich sklepów) a gdy kupuję PRZEDMIOTY to ODBIORU OSOBISTEGO już nie ma.

To nie jest pierwsza aukcja w której ODBIÓR OSOBISTY znika...

Czy ja robię coś nie tak?

eltrox.pngeltrox2.png

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

Client:94057046
#14 Krzewiciel#

Może dla odbioru osobistego po prostu się nie wybiera dostawy? Niby "KUPUJE I PŁACĘ" jest podświetlone więc można płacić?

oznacz moderatorów

piimaa
#13 Ambasador#

Płacić można, ale zanim kliknę ZAPŁAĆ chcę odnaleźć na liście opcję ODBIÓR OSOBISTY 0,00zł ... i rozwiając wszystkie możliwe listy tej opcji nie ma!

eltrox3.png

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@piimaa Cześć. Wyślesz mi link do tej oferty? 

oznacz moderatorów

piimaa
#13 Ambasador#

Pani ko_alka, już pracownik sklepu wyjaśnił mi, gdzie to ukryte zostało. Ale zakręconeeee...  🙂Pani ze sklepu napisała: Proszę o wybór pokaż wiele, wtedy rozwinie się mapa. W prawym górnym rogu proszę zmienić na odbiór osobisty i na mapie odnaleźć punkt odbioru jaki Panią interesuje.

... zatem już wszystko jasne, ODBIÓR OSOBISTY odnalazł się na mapce i w miejscu rozwijanej listy po prawej u góry (na edytorze mapki).

Urodził się jednak inny problem, ten z załączonej kolejnej fotki:

ZAPŁATA.png

Gdzie jest opcja ZAPŁATA PRZY ODBIORZE OSOBISTYM?

Ewidentnie jakiś błąd systemu, wszak gdy kupujący wybiera opcję ODBIÓR OSOBISTY to logicznym jest że nie zrobi przelewu lecz zapłaci za towar gdy będzie OSOBIŚCIE odbierał...

Proponuję posłać do "władz" aby "ktoś" tam "kiedyś" dosmarował te opcję na liście wyboru banków i sposobu zapłaty.

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

z przedstawionych printscreen wynika, iż sprzedawca udostępnia odbiór osobisty, ale po wcześniejszej wpłacie. Po za tym jest punkt odbioru w "zobacz wszystkie na mapie", dla mnie to dość prosto przedstawione, ale widocznie to ze mną coś nie tak, że to pojmuje,.

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@piimaa Ale to jest od dawna znane. Wybór odbioru osobistego został tak bardzo skomplikowany od czasu, gdy Allegro pobiera prowizję od kosztów wysyłki. Nawet gdy sprzedawca udostępnia odbiór osobisty, może 1 na 100 kupujących wie, jak taki odbiór zaznaczyć 🙂 Mi wielokrotnie zdarzało się na tym forum tłumaczyć kupującym, jak to zrobić. 

Co do drugiej kwestii - nie ma opcji zaznaczenia opłaty przy odbiorze osobistym. Sprzedający i kupujący mogą się do celów dowodowych wymienić zaświadczeniami, że towar został odebrany, a opłata została uiszczona gotówką. 

oznacz moderatorów