anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Z kim i jak się skontaktować z allegro w sprawie usunięcia konta?

lelek1958
#7 Wielbiciel

Może ktoś odowie,co to za debilny mail o rozwiązaniu umowy.Z kim i jak się skontaktować a allegro.Poniżej treść meila 

"Twoja umowa z Allegro została rozwiązana. Nie możesz już zalogować się na swoje konto. Twoje dane usuniemy po upływie czasu, który wskazujemy w Polityce prywatności.

Dziękujemy za korzystanie z Allegro. Będziemy szczęśliwi, jeśli jeszcze kiedyś nas odwiedzisz."                                                                                                                                                      proszę o pomoc Lelek

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@lelek1958 pewnie masz założone (świadomie/nieświadomie) kilka kont na allegro. Porównaj login z wiadomości z loginami jakie posiadasz.

Kontakt przez formularz Skontaktuj się 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#20 Guru ⭐⭐

@lelek1958  A po co chcesz się kontaktować🤔 usunęli Ci konto które przez 10 lat nie używałeś, to powinieneś się cieszyć, bo jak by ktoś się na nie włamał, to nawet byś nie wiedział, że ktoś na Twoim koncie robi wałki😁

oznacz moderatorów

Aletria
#8 Zapaleniec

Hej dostałam maila od Allegro że moja umowa z nimi zostanie rozwiązana i że nie będę mogła już się zalogować na moje konto. ale się zalogowałam i wszystko działa jak należy. Jak mam się do tego odnieść?

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#20 Guru ⭐⭐

@Aletria  to prawda, ale chodzi o inne Twoje konto, sprawdź w e-mail dokładnie nazwę konta które chcą usunąć😉

oznacz moderatorów

MOJEGRATY5
#13 Ambasador

Witam.

@Aletria 

Allegro w ostatnim czasie zamyka konta na których od co najmniej 5-ciu lat nie było zakupów, lub nie było wystawionych ofert sprzedaży.

Zanim konto zostanie zamknięte przychodzą 3 wiadomości:

1) Wkrótce możemy usunąć Twoje konto

2) Przypomnienie: wkrótce możemy usunąć Twoje konto

3) IMIĘ NAZWISKO (NAZWA KONTA) Twoja umowa została rozwiązana

a przynajmniej tak było w moim przypadku.

Jeśli korzystasz z konta regularnie, to wiadomość dotyczy zapewne innego.

Sprawdź nazwę użytkownika (nie imię i nazwisko tylko login/nazwę) w otrzymanych mailach i porównaj, czy podana tam nazwa jest taka sama jak nazwa konta z którego teraz korzystasz.

Zapewne nie. Bo tak jak wielu przed Tobą albo zapomniałaś, że założyłaś więcej kont, albo co jeszcze bardziej prawdopodobne, założyłaś te konta "nieświadomie", choćby przy okazji wymiany smartfona i instalacji nowej aplikacji.

Pozdrawiam. Marek.

oznacz moderatorów