Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Mam pewien problem. Zrobiłem zakup 19.04.2020r. Sprzedający wysłał mi paczkę 24.04.2020r nie wprowadzając nr listu przewozowego. Przesyłkę otrzymałem 27.04.2020r. Okazuję się jednak że towar nie spełnia moich oczekiwań. Zaproponowałem dzisiaj sprzedającemu wymianę sprzętu na model wyższy. Niestety dzisiaj nie pracował. Nie dostałem odpowiedzi. Czy w takim razie mam czas na zwrot towaru 14 dni licząc od 27.04 czy od 19.04. Bo jeśli od 19 to muszę zrobić zwrot do 03.05.2020. Jednak fizycznie chcę wymienić na inny, więc nie chce go zwracać tylko boję się że po upływie 14 dni nie będę mógł już nic zrobić z zakupem. Kiedy zostanie mi zablokowany przycisk "zwróć"?
Odstąpienie od umowy (zwrot) jest możliwe w czasie 14 dni od odebrania przesyłki lub w czasie dłuższym, zależnie od tego, ile czasu na odstąpienie podane było w ofercie.
Dodam, że przycisk Zwróć to nie jedyna metoda zwrotu, można też zwracać normalnie, po wysłaniu sprzedawcy oświadczenia o odstąpieniu od umowy, poza Allegro. Poczytaj w sieci o zwrotach.
Dziękuję za odpowiedź.
@AndrzejBednarskiAle nie osobie fizycznej !Tylko firmie
Kupiłem od firmy - sklepu.
@AndrzejBednarski To 14 dni od odbioru.
Dziękuję 🙂